Kallt & snö men VACKERT!

Igår var det -17 och Henrik och jag var mest inne, gjorde dock ett litet halvdant försök med att låta hundarna dra honom i pulkan…utan vidare framgång. Båda hundarna hjälpte mig att dra till att börja med men sen la Ida ner och hoppade och busade istället och då tyckte nog Gnista att det blev tungt så hon nosade och drog inte så vidare värst. Ska de här brudarna dra tillsammans så går det nog åt en hel del träning och att kanske börja med en och en…Generad
 
Idag var det -13 på förmiddagen men efter luncha då jag och hundarna åkte till klubben skulle jag tro att det bara var -10 så det bet lite men var rikigt skönt i solen när man kom igånga och rörde på sig. Började med prommisar var för sig, under promenaden tränade jag inkallningar och ingångar och det gick riktigt bra. Har plockat fram klickern även här och belönar dels när hunden kommer in till min sida på egen hand och när jag ropar hit och får en tvärvändning!
 
Gnista fick två korta pass, det första bara handtarget. Gnistas klickerutbildning är ju lite bristfällig på vissa områden eftersom jag bara tränar det jag tycker är kul och har behov av…och nu har jag behov av handtarget…tror jag i alla fall. Det gick ganska bra och hon fattar snabbt men kör man för många gånger så verkar hon tycka att det är tråkigt. Lite mer pauser nästa gång så det inte blir för måga gånger på raken.
Anledningen till att jag vill ha handtarget är att det kan vara fiffigt att ha på en självständighund som Gnista när jag vill få in lite flying-skick på söket. Gnistas uppfödare Lotta jobbade så på Krazy och det verkar som sagt ganska så fiffigt. Men jag kommer först att lägga in det i min lilla "runda-stora konen" (tidigare "runda stolpen") så det blir lite torrträning utanför sökskogen. 
"Runda-stora konen" och idag hittade jag ett antal modell lite större koner (ca 60 cm höga) som jag ställde ut ca 35 m från en tänkt "stig", ställde dem omlott för att få flyt i övningen. Det gick väl sådär, Gnista fick flera gånger för sig att man kunde vända precis innan konen och jag råkade "slinta" på klickern och belönade det ett par gånger. Sen var det bara att vänta ut och se till så att hon verkligen rundat konen innan något klick ellerberöm kom! När jag blivit mer nogrann så blev det bättre. Ett par vändor i stöten fick vi flyt på men så sprang hon ut mot kon och stannade upp så de sex jag ställt upp var på tok för många i nuläge, ska nog nöja mig med 4 nästa gång.
Idag introducerade jag ingen handtarget i övningen, dels var upplägget svårt ändå för Gnista, dels kan hon ju inte riktigt handtarget och dels passerade hon mig ganska nära…men jag kan tro att när hon blir van vid övnigen och kan den så behövs det!
 
Ida fick lite handtarget hon också och det förstod hon också ganska snabbt men hon började sen ta min hand som andra tecken…tex stå, backa, ligg…sånt som vi använder i lydnaden. Får nog grunna lite på hr jag ska göra och OM jag ska träna handtarget med henne…har hon någon användning för det?
Ingångar körde vi lite också men jag tycker att Ida var ganska så ofokucerad så vi höll inte på så länge. Det kanske fanns någon hare som smög i buskarna…vad vet jag.Blinkar
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s