Prommisar med olika inkallningar

Det blev inte så mycket gjort idag men innan jag började jobba vid 12 fick hundarna varsin promenad och då tränade jag inkallningar under promenaden.
 
Ida att hon ska komma in snyggt och prydligt bakifrån (rutan). Jag kallade på henne och så vände jag och gick ifrån henne och när hon kom in rätt, dvs bara slöt upp vid min vänstra sida utan att komma in framifrån, fick hon kongen. Det gick bra. 
 
Gnista att hon ska hålla galoppen ända in fastän jag går mot henne (framåtsändandet). Jag tycker väl inte att hon är direkt bekväm/lat…eller kanske liiiite, men hon slår gärna av till trav och ev stannar och väntar in mig… Det är nog bara att vara noggrann att belöna med kongen så att hon har bra fart varje gång. Kör jag utebliven belöning någon gång så håller hon sig hos mig och då blir det ju ingen mer inkallning. Nu babblade jag…så här blir det! Jag belönar att hon bara vänder och galopperar ett par steg med klick och belöning med kongen hos mig medan jag går framåt…vart efter hon blir bättre så klickar jag senare och senare…ingångarna skiter jag i mu eftersom farten måste finnas först!!!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s