Lek & lydnadsklass 3-moment

När jag slutade jobba vid 16 idag var det inte helt svart ute! Hurra, det har vänt! Fast någon kvällsträning i dagsljus blir det inte än på ett tag. Eftersom jag inte var så sugen att gå en prommis så blev det  klubben i dag igen, men det finns ju att träna på…
 
Ida ska jag anmäla till lydnadsklass 3 i Fagersta den 15/2 så det är dax att se över tävligsträningen…
Idag jobbade jag med de fyra första momenten, fritt följ – sättande under gång – inkallning med stå och ligg – rutan. Började med att köra momenten var för sig med belöningar för att sen sätta ihop dem lite i taget…men det är svåååårt att inte belöna så mycket så det får jag tänka på, för faktiskt så tror jag Ida kommer att köpa det här ganska så snabbt ändå.
Fritt följ, hon är lite hoppig och slarvar i stegförflyttningarna…måste jobba mer på det. Hon är i alla fall glad.
Sättande under gång är bra.
Inkallning med stå och ligg, bra fram till sista starten och ingången då tempot är trav… Så det är korta inkallningar från ligg som måste filas på.
Rutan gick riktigt bra de flesta gångerna. Bra fart ut, bra position i rutan, bra läggande, låg kvar när jag gick (med lite stöttning) och riktigt bra inkallning. Ett par gånger fick hon komma in vid sidan och gå fot, det gick över förväntan.
 
Gnista fick fritt följ, läggande under gång, ett par ställanden under gång och så en platsliggning. Det gick riktigt bra över lag, jobbade en del med bitstocken som extern belöning. Platsliggningen gick väldigt bra, hon låg väldigt stabilt!
 
Sen lekte jag med hundarna, både med bitstock och en skyddsärm, mycket poppulärt!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s