Viljornas kamp!

Det blev en sväng till klubben på förmiddagen och båda hundarna fick varsitt pass…
 
Ida var riktigt i gasen, hon for efter kongen när det var belöning och så sl
og hon och skakade den innan hon kom och kampade ordentligt. Jag vet inte vad det tagit åt tanten…men klart positivt är det att hon är så här fartig och glad!
Fritt följ där jag fokuserade på stegförflyttningar och vändningar på stället. Stegförflyttningarna gick ganska så bra, det är steg till vänster som inte riktigt flyter och när halten kommer är hon lite långt ifrån mig. I övrigt är hon duktig när hon väl fokuserar på uppgiften.
Inkallning med stå och ligg gick väl si sådär…tror fartigheten tog bort lite av koncenteration och fokus…hon la sig på stå ett par gånger. Hmmmm, det känns som om jag skrivit att hon gjort det för inte så långe sen bästa att hålla koll så att det inte händer nästa gång också…
Rutan bra fart men stannar lite nära framkanten, eller på den fortfarande…men det är klart, det har ju blivit bättre än vad det har varit.
 
Om Ida jobbar med mig, eller i alla fall ger sken av att göra detBlinkar, så var det viljornas kamp med Gnista idag! Speciellt i krypet!
 
Gnista
Fritt följ på gärdet nedanför och det var skapligt men idag fick jag belöna med kongen eftersom hon inte gick lika bra med korvbelöning. Med kongen var det kamp hos mig och det tykte hon var kul.
Apporten har hon rullat i munnen i ingångarna en tid, så där gick jag tillbaka till grunden. Jag tycker att hon har laddat lite väl på apporten och det är därav rullningen kommer. Så jag bestämde mig för att försöka få bort fokus från själva apporten och lägga den på korväta istället. Satte henne framför mig och matade korv en stund och när jag tyckte att hon var helt inställd på det så höll jag fram apporten och hon fick hålla den en liten stund innan jag tog den och matade korv en stund igen. Det gick faktiskt riktigt bra och hon blev lugnare i sinna gripanden av apporten och inte så himla gamig på den som hon kan vara.
Så var det då krypet…hmmm, en jäkla surdeg det där men jag bara måååååste ta tag i det, för det blir ingen tävling förrän vi fixat den!
För det är såhär att Gnista kryper två steg och sen så tycker hon att det är belöningsdax medan hennes matte tycker att hon minsann kan krypa några steg till! För om hon har fin teknik ett par steg framåt, gör snygga vänstersvängar, backar hyfsat och gör skapliga högersvängar så borde det inte vara så jäkla svårt att ta sig framåt krypandes i några metrar…men såhär ser det ut (helt subjektivt från mattens "point of view" och med mattes tolkning av gnistas uttryck…gnistas berättelse skulle säkert se heeeelt annorlunda ut…Skrattar).
Matte säger "ligg", G. lägger sig ner, klick och korv för liggandet ett par gånger, så startar matte som vanligt med vänsterfoten och så kryps det ett par steg, klick och korvbit.
Bra så här långt, men sen vill matten ha fler krypsteg än så och då börjas det… På steg tre drar hon iväg och hamnar framför matte, hon får backa tillbaka och vi gör ett nytt försök. Då lättar armbågarna och i en halvsittande ställning spänner hon ögonen i sin matte med en blick som säger "närru tanten, jag har krypit två steg och nu vill jag ha min korv och jag ger mej INTE!"…matte stirrar tillbaka lika stinnt (matten kan vara gaaaanska så envis) och efter en stund lägger sig G och kryper väldigt hafsigt flera steg brevid matten, som om "jag gör det väl då…men jag tänker inte göra det bra".
Testade sen att lägga kongen som extern belöning för att se om det motiverade henne att krypa lite längre, men när jag lagt ut den såg jag på henne att det var "res på dej bara så swichar jag iväg och snor den där kongen…", med andra ord åkte kopplet på men hon gjorde i alla fall ett par försök att sno den. I slutänden fick jag väl till några steg i alla fall…men det här med kryp får vi verkligen jobba vidare med.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Viljornas kamp!

  1. Christel skriver:

    Hahaha, jag fattar vad du menar! ;)Visst är de underbara, de små egensinniga krabaterna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s