En ganska bra dag

Efter sovmorgon och lite fixande hemma åkte vi ut i skogen med matsäck packad för att träffa lite annat "löst folk" som ville träna sök. Fyra var vi så det gick ganska snabbt och med tanke på att Henrik var med och att det var lite små-kallt så var det inte helt fel. Sen blev det en paus innan det var dax för ridhusträning.
 
Gnista fick sökpasset och efter förra gångens "rallysök" så var det mer ordnat idag med markeringar och tomslag. Innan jag hämtade Gnista hade jag sagt till Henrik att han skulle på gömma sig i en bergsskreva men att jag skulle säga till honom när han skulle gömma sig. Nu missuppfattade han och gick iväg innan jag kom med Gnista så kanske var det att han rörde sig längre bort i rutan som störde henne i första slaget…kanske, kanske inte…men ingen fara, jag fick ju i alla fall ut henne dit jag ville efter ett par skick. Innan tomslagen hade han kommit tillbaka för han tröttnat på att vänta
Första skicket till höger, figge i hörnet, första gången jag skickade gick hon ut ca 25 m innan hon vände av framåt i rutan och sen ut på stigen. Tog tillbaka henne och skickade igen och efter att ha gått ut ca 25 m, vikt av framåt och sen fortsatt ut och bakåt tog hon figgen. Bra markering, löst bra påvis och en bra transport tillbaka med klicker+korv.
Andra skicket till vänster, figge i hörnet, bra rakt ut, bra markering, löst påvis. Bra återgång, tappar mig ett par gånger men står jag still och väntar eller lockar lite på henne så kommer hon med en gång.
Tredje skicket till höger, tomt, bra jobbat ända ut på djupet.
Fjärde skicket vänster, tomt, lika bra här men hon jobbade lite bakåt i rutan först innan hon gick ut på djupet.
Femte skicket höger, tomt, bra!
Skickade ut Henrik till bergskrevan som finns på 10-15 m ut och en figge på djupet bakom skrevan, detta för att jag ville se om hon kan gå ut på samma ställe som hon redan fått en figge på.
Sjätte skicket vänster, tomt, den här gången hade hon inga problem att gå ut det tomma slaget, gick bra ut ända ut på djupet.
Sjunde skicket höger, hon gick ut och passerade skrevan med ca 5 m innan hon stannade, vände om och undersökte. Jättesnyggt! Fram, tog rullen och kom till mig och fick nu ett kopplat påvis eftersom Henrik inte skulle ge belöningen till henne utan det gjorde jag. Bra återtransport.
Åttonde skicket höger, här tyckte hon att jag var bra knäpp , skicka på samma ställe igen…kan man göra det???!!!Blinkar Det var lite tveksamt att få ut henne men när hon inte gick ut på djupet så gick jag ut förbi skrevan och skickade därfrån och då tog hon sig ut om än tveksamt…så det var KUL att få överbevisa henne. Visst kunde jag valt en poppis eller ljud men jag ville att hon skulle få jobba sig fram till erfarenheten på egen hand (så gott som i alla fall). Löst påvis och bra återtransport, även om hon hade tappat lite i återtransporten, lite trött började hon kanske bli.
Nionde skicket vänster, när jag ställde upp här för att skicka så låg Henrik på kanten av stigen och lekte, jag skickade i alla fall men då sprang hon till honom och tog rullen där. Hade sen lite svårt att få henne att släppa honom men efter ett par skick blev hon överbevisad…hon såg väldigt paff ut när hon fick fatt på figgen. Löst påvis, avslut hos figgen.
Har man barn med i sökrutan så kan vad som helst hända, det är bra för får jag hunden att funka ändå kan INGET störa…SkrattarMan ska inte vara så rädd för störningar…det gäller bara att få hunden att funka i alla fall!
 
Ida måste ju laddas för lydnadstävlingen i Fagersta den 15:e så henne körde jag igenom momenten (utom gruppmomenten) i trean.
Fritt följ inte så länge men jag jobbade men att hon inte ska hoppa så det blev ett antal tvärstopp. Även lite vändningar på stället, som var bra, och stegförflyttningar, som var hyfsade.
Sättande under gång bra.
Inkallning med stå och ligg bra men lite slarvigt avslut som vanligt.
Rutan helt okej fart men hennes placering är inte så bra som jag vill ha den, nu fick jag lägga in ett "backa"…hon springer in och vänder upp och så stod hon på eller nära linjen, nu funkade "backa" men jag skulle helst vilja att hon från början ställde sig mer mitt i rutan.
Hopp-apport bra.
Metallapport bra men slarvigt avslut.
Vittringsapportering nogrannt nosade hon igenom pinnarna utan att plocka och så tog hon den rätta! Slarvig ingång. Gjorde en gång till men då var hon slarvig och stod mest och tittade, jag tog tillbaka henne och sa att hon skulle skärpa sig och när jag skickade igen gjorde hon det.
Fjärrdirrigering bra!
Nu körde jag mycket belöningar men nog skulle jag behöva köra igenom hela programmet med tävlingsledare åtminstonne en gång innan tävlingen…
 
Nu är det godnatt för det är jobbdag imorgon…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s