”Äntligen”, sa hundarna…

Hastigt och lustigt blev det passbyte så jag slapp jobba 6-16 lördag och söndag. Istället blev det att fortsätta med ett kvällspass igårkväll och i kväll ska jag jobba 16-03, men blir istället ledig imorgon. Det var lite jobbigt igår men att få några timmar idag på dagen och att få söndagen ledig är ju jätteskönt.
 
Hundarna såg verkligen ut att tycka att det var härligt att få vara ute och jobba idag! De visade det givetvis på två helt olika sätt Blinkar men glada var de!
 
Gnista var väl inte helt begeistrad när det gällde lydnad, men när vi gjorde lite springig lek så tyckte hon att det var en höjdare!Skrattar
Saktagående hon verkade tycka att jag var bra jobbig för hon drog iväg, stannade och åt snö och vallade och "svor" åt mig…så jag bröt ganska snart. Ingen idé när hon är på det humöret.
Inkallning en lång med ett läggande, borde kanske varit stå men tillfällig sinnesförvirring från mattes sida gjorde att det blev ligg i alla fall, med kongen bakom. Bra start, fart, på läggandet stannade hon och hukade sig men på dk la hon sig ner. Belönades där…
Fritt följ inte så vidare koncentrerat men okej mellan varven.
"Runda stora konen", ÄNTLIGEN! tyckte Gnista. Jag ställde upp två stora vägarbetskoner med ca 70 m mellanrum, så ställde vi oss i mitten och jag började skicka på "runda". Första skicken vände hon strax före konen men då väntade jag tills hon sprang tillbaka och gick runt. Dels var det en springlek  för Gnista och dels tränade jag hur jag tar emot henne i söket för att hon ska skilja på flying och stopp. Testade ju lite att jobba in handtarget förut men jag har inte varit så duktig på det så det har fått vila tills vidare. Nu testar jag mer att flying=tar emot med ögonkontakt, tar emot med vänsterhanden, svänger med och skickar med vänsterhanden, stopp= vänder mig helt emot henne när hon kommer, tar upp högerhanden och säger "stopp", tar in henne till sidan och vänder upp för nästa skick. Hon är mycket mer lyhörd för stoppsignalen än vad jag trodda ett hon skulle vara!Skrattar  
 
Ida var däremot väldigt kontaktsökande och under prommisen och kom glatt och förväntansfull och pockade på aktivitet. Hon är ju för söt!Rött hjärta
Rutan jobbade vi på farten ut och det gick ganska bra, MEEEEEN hon slarvar ju och vänder upp på tok för tidigt ibland! Körde sen efter ett ganska så ordentligt pass fritt följ bara för att hon skulle få gå när hon var lite trött men då stannade hon efter halva sträckan och såg bara ut som "nej nu vet jag iiiiinte vad du menar". Gjorde om och då gick det bra.
Fritt följ bara lite hoppigt, bra vändningar, ganska bra stegförflyttningar, det var då backandet som blev lite snett/hafsigt.
Imorgon är det ridhusträning, sista lydnadspasset inför tävlingen får det bli…uj, uj, uj nu börjar det pirra så smått iu maggropen! Men kul ska det bli!
Med Ida skulle det vara kul att åka till någon duktig lydnadsinstruktör för privatträning där jag kan få lite smarta tips och idéer för fortsatta träningen…får se efter den här tävlingen vad jag hittar på, har några duktiga i tankarna som jag kan tänka mig att gå för.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s