Årets tävlingspremiär

I morse bar det av till Fagersta och ett stort ridhus där jag skulle tävla lydnadstrean med Ida. Samling var 9.30 så jag, Henrik och hundarna for iväg vid 6.30.
 
Så här gick det…inga överraskningar och bristerna som kom fram vet jag ju om. Positivt är i alla fall att hon orkar ganska bra att ta sig genom programmet med en possitiv attityd. Sen kanske fokus brast mot slutet men som sagt, viljan och glädjen fanns hela tiden.
 
Kom dit 9.00 rekade området och anmälde ankomst, hundarna fick varsin kort prommis, samling 9.30, 9.40 sittande i grupp och platssittning, Ida till bilen, jag såg första hund och fria följet på andra innan jag gick och värmde Ida som skulle gå som tredje hund. Ida fick lite förflyttningar med snabba kampbelöningar.
 
Sittande i grupp – 9,5 – nosar
Sitter ganska bra men kikar på småfåglarna som flyger i ridhuset och så nosar hon lite. Skönt att hon inte la sig i alla fall!
Platsliggande – 10
Det såg jag ju inte men hon låg på samma sätt när jag kom tillbaka som när jag lämnade henne, en framtass lite vikt under sig och rumpan lite på sidan.
Fritt följ – 6,5 – sitter ej, släpper poss., hoppar, s.s.
Första halten kom efter ca 5 m och det är ju inget konstigt men nu var Ida inte riktigt koncentrerad på vad hon gjorde så hon missade det och släppte ganska rejält och så hann hon inte sätta sig där. Visst gjorde jag en tvär halt också men sen var hon med resten av programmet…så det kostade jag på mig. Hoppandet var inte så mycket utan mest ett par språng när vi sprang. Sitter snett vet jag att hon gör ibland.
Sättande under gång – 9,5 – hoppar i transp.
Lite hoppig i transporten men i övrigt tydligen bra.
Inkallning med stå och ligg – 7,5 – många steg, tempo in, hoppar
I ställandet tog hon fler steg än vad hon brukar och sista delen är hon inte så rask på och hoppar in till min sida. Bara att jobba vidare.
Sändande till rutan – 0 – ej till rutan
Jag ställde upp och tyckte att hon såg rutan innan jag skickade men hon sprang ut och ca 3 m från rutan stannar hon och vänder upp, ser så nöjd ut, jag säger "rutan" igen men hon rör sig bara några steg, och igen med samma resultat. Där bröt jag momentet.
Hopp-apport – 6,5-  s.s., avslut, tugg
Inga nyheter, det var de brister jag vet finns.
Metallapport – 5 – d.k, slår med tass, tugg
Sprang ut och trampade på den, stod sen så jag fick ge d.k. innan hon tog den och kom in med den, mer tugg än vanligt. Liiiite uppfriskande är det dock att Ida är "busig" så här långt in i programmet.
Vittringsapport – 5 – d.k, svårt att lokalisera, lång tid, gick ifrån
Helt och hållet tävlingsmässigt har vi faktiskt aldrig kört momentet, "min" pinne är ofta en som alltid legat i min träningsväst, så att hon tog så lång tid på sig är ju kanske inte så konstigt kanske. Men det är skönt att hon inte plockar vilken som helst även om det tar tidd att hitta rätt, inte heller lyfter hon på pinnarna. Hon jobbade i alla fall en stund på dem först, gick ifrån ett par meter och gick tillbaka och jobbade en stund innan hon tog rätt. Hade raden varit längre hade han säkert skrivit tugg och avslut…men då var vi ju nere på 5 redan. 
Fjärrdirrigering – 6 – d.k., d.k., flyttar sig
Hon var inte helt fokuserad så första skiftet fick jag säga till henne att sätta sig två gånger, sen var det nog ett skifte till som behövde d.k. Jag tror förflyttningen berodde på att hon inte var fokuserad.
 
Summa: 197 p, 3:e pris
 
En riktigt trevlig dag då jag träffade Carina och Lita Till Nero som är en riktigt stilig och trevlig kille i lagom format.
 
Förutom jag bestod nästan halva tävlingsfältet av Flenare, ett trevligt gäng som tävlade ettan och så några i tvåan som kom när Henrik och jag åkte hem. Flera riktigt fina förstapris blev det både i ettan och tvåan. Grattis till dem!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s