Solig dag med korvgrillning

Har påbörjat fredagens inlägg flera gånger utan att bli klar med det så det får komma nu! I helgen jobbar jag på dagarna så det blir inte så mycket hundträning utan mest prommisar.
 
Idag var det riktigt härligt väder, sol och ganska så vindstilla. Henrik och jag for till klubben vid 11 och for därifrån vid 15, då hade hundarna fått några pass var och så hade vi grillat korv. Härligt var det, men jag tror Henrik saknade de stora snödrivorna i Östersund…här är det bara några cm. Tyvärr ingen kamera med så solskensbilderna får vänta.
 
Gnista
"Baklängesfot" och fritt följ att starta passet i "baklängesfot" fortsätter vara kanon för att ha henne tyst och fokuserad resten av passet. Hoppas att det fortsätter! Litet aber var väl i belöningarna när hon ska äga kongen…så  det blir inte kastad kong så värst ofta utan det blir kamp..och så här när jag skriver ner det så kan jag ju inse att det INTE gör saken bättre. Kampen eldar ju faktiskt på ägandet…får tänka på det och klura lite på belöningarna. I alla fall, fria följet var mest bra, lite sneda sättanden ibland men kontakten var fin och hon hänger med i ganska bra position.
Läggande och ställande under gång börjar även här i "baklängesfot" och efter ett par gånger tar jag in det vid sidan och det går bra det med. Ingen luft under armbågarna idag så vitt jag kunde se. Ligger och står med bra stadga.
Inkallning med stå la kongen bakom och lämnade, väntade en stund innan jag kallade…men då tyckte Gnista att hon minsann hade full koll på det här…hon gör en bra start, bra tempo, bra ställande på ½ vägen och så står hon en stund innan hon far iväg och belönar sig med kongen…Skrattar…jag kan inte annat än att skrattta! Hon är ju för kul!
Nästa gång gick det bättre och sen körde jag utan kong bakom och det gick också bra. Körde också hel inkallning med stå innan hon fick ta kongen men då är farten sista sträckan inte så bra. Måste försöka jobba på farten i sista sträckan! Belöna hos mig fastän kongen ligger bakom henne kanske? Får fundera på det.
Apportering efter att ha kört grundövningar med att hon sitter still tycker jag inte att det funkar riktigt…för vissa gånger går det bra och andra så rullas apporten för fullt i munnen och ibland ska det springa och demonstreras med svansen i vädret. Så den här gången jobbade jag med BRA sluthandling! Jag hade stora kongen framme men kom hon mot mig utan apporten höll jag den bakom ryggen. Sen fick hon den efter att ha gjort ingång, setat en stund med apporten, och jag tagit den. Tycker att det funkade ganska bra, så jag exprimenterar vidare…Blinkar
"Ärmlek" tyckte hon var kul idag med, busade lite med den sen la jag den på marken och hon fick jobba fritt följ och belönades med att få springa och ta ärmen. Någon gång tjuvade hon men annars inte.
 
Ida
Rutan blev det bara idag men istället ganska så mycket rutan. Exprimenterade med lite olika varianter och så började jag fundera VAD jag vill att hon ska göra när jag säger "rutan". Där har jag tänkt lite olika och då följdaktligen tränat lite olika…inte bra!…speciellt med tanke på att de går emot varandra…klantigt! Så innan jag kör rutan nästa gång ska jag ha bestämt mig för vad jag vill att hon ska tänka när vi kommer till rutan!!! Idag blev det ganska många stopp en eller ett par meter innan rutan och jag ser att hon redan ca 10 m från rutan går från galopp till en mer hoppande stil.
Henrik var i alla fall jätteduktig med att tala om när Ida var i rutan ordentligt och inte! Han är jätteduktig!Rött hjärta

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s