Sök idag

Det blev ett pass sök idag med Gnista och lite lydnad i ridhuset med Ida.
 
Gnista fick jobba sök utan rulle idag, första figgarna i hörnen, de fick säga till på com-radion när hon kom fram sen mata framåt 5-10 m och ropa när de slutade mata. (Bra övning när jag själv inte vill ut och springa i skogen pga förkylningen.) Alltså var det framslag vi jobbade på. Ett par gånger kom Gnista in bra och då skickade jag på flying och det gick riktigt fint! Hur många skick det blev vet jag inte riktigt, kanske 10, men vi gick de 200 m vi mätte ut inför domarprovet, så jag vet hur långt det var i alla fall.
Bra saker:  * gick ut okej fram till ca 150 m, * kom in till mig bra, så pass bra att hon fick ett par flying och det funkade också bra.
Dåliga saker: * startskall på första skicket, * mot slutet gick hon inte ut utan gick ut en bit och åt snö…hon hade vind utifrån rutan så nog tror jag att hon hade koll på figgen men VALDE att inte gå dit, tror att hon började bli trött för hon har kanske inte den allra bästa kondisen så det måste jag göra något åt.
 
Ida fick en snabbis med lydnad i ridhuset, men då hade söket tagit ut sin rätt och jag var ganska så trött och ännu mer oskärpt.
Fritt följ position, nja hon har inte bästa kontrollen på kroppen i halterna…hon tar in rumpan lite för mycket och lutar sig utåt. Så plogas det en hel del…så nog finns det att jobba på.
Inkallning med stå och ligg gjorde vi två gånger med kommendering. Första gången tycker jag farten var dålig och i läggandet så satte hon sig efter en liten stund, avslutade i explosiv inkallning från ligg där hon fick kongen hos mig. Den andra fick jag göra om eftersom hon la sig istället för att stå, men när jag gjorde om så gick det hyfsat och belönade som första.
Fjärrdirrigering med tävlingsledare bakom, vid ett tillfälle rörde hon sig på TL’s rörelse man annars okej. Jag stod på ca 15 m.
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s