Två pass lydnad idag

Måndag den 16 mars

Idag hade jag ledigt 8.30-12 så då blev det en sväng till klubben för prommis och varsitt lydnadspass för hundarna. Sen efter jobbet var Henrik på gympa en timma så då blev det åter igen klubben för kort prommis och lite mer lydnad.

Ida fick främst träna rutan och nu gäller det att få henne att galoppera ända in i rutan. Idag la jag stora targeten (musmattan) mitt i den bakre halvan av rutan, satte henne ca 25 m från rutan medan jag gick så jag stod vid sidan av sträckan ca 5 m innan rutan och så sa jag "rutan". Första gångerna så tittade hon på mig lite undrande men sen gick det mest bra. Skickade från lite olika håll in i rutan. Belönade med klick+kastad kong, ibland med en gång och ibland efter en fördröjning då hon fick stå still på musmattan. Mot slutet smusslade jag bort musmattan och då gick det bra två gånger, en gång stannade hon innan rutan och så sista gången gick det bra. Avslutade i alla fall med musmattan i rutan.
Sen tränade jag apportering av vittringsapporten, där har vi mycket att jobba på…hon håller den väldigt nonchigt på väg in…
 
Gnista gick bättre än vad hon gjort den senaste tiden även om det kan bli lite ljud ibland när "hon tycker" en hel massa…men jag visste ju sen tidigare att henne ska man inte träna när man är trött och oskärpt!
Fritt följ som sagt lite ljud i början men då la jag ner henne och efter en liten stund gick jag emot henne och sa fot i farten så hon fick hänga på, lät hon igen så la jag om henne medan om hon var tyst så belönade jag efter bara en liten bit. Nåväl, det blev bättre och efter ett tag kunde jag jobba på med lite längre pass innan jag belönade. Har insett att jag måste jobba längre utan belöning och det är faktiskt dax att börja länka samman momenten i lägre….får försöka komma ihåg det passen fram över…
Inkallning stannade på eget bevåg ett par gånger när jag skule göra slät…men sen när hon kom in hela vägen så fick hon kongkamp. Får jobba mer på detta så att hon inser att det bara är när jag säger stå som hon ska stanna.Blinkar
Kryp mest belönade jag liggandet för att det ska bli lika mycket värt som rörelsen (viss omvänd lockning), sen jobbade vi med små steg och hon fick ta godisbiten ur min hand till vänster om huvudet. Jag vill ju ha henne rakställd i krypet, inte att hon hamnar framför fötterna på mig! Men det är en en del kvar även om jag vet att tekniken finns där så är det följsamheten som måste tränas på.
Ställande/läggnade under gång i baklängesfot och vid sidan, ganska så skapligt faktiskt! Jobbade en del med stadga i ställandet/läggandet genom att köra omvänd lockning.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s