Träningshelg för Stefan Mattson dag 2

Idag fick Gnista ett pass med apportering….eller inte…Generad Hon tog apporten och rejsade runt med den till att börja med… Så hon fick jobba bära in andra grejer istället, men idén Stefan hade var annars väldigt bra. Det gick ut på att man sätter hunden, går och lägger ut apporten och sen ställer sig brevid den och kallar på apport, när hunden kommer säger man åt den att stanna innan den får ta apporten och göra ingång. Dels slipper man ev lek i gripandet och dels minimerar man tiden mellan gripande-ingång-belöning! Hunden ska ju bara tänka på belöningen efter avlämnandet när den griper. Ifall hunden tuggar kan man när hunden gripit bara gå ifrån den så att man inte tittar på den när den kommer. Så det får jag jobba på så småning om eftersom Gnista brukar rulla apporten i munnen…
Sen var det dax för krypet och där var det mest fokus på att "pressa ner armbågarna i backen" när jag drog uppåt i kopplet. Hon haaaaar en bra teknik…men det är "ihoppacketerandet" som inte är gjort… Stefan belönade ur högerhanden bakom vänster vad och fick då en belöningsförväntan där, ska testa så. Sen är det bra att bestämma sig om hunden ska följa båda fötternas förflyttning eller bara vänsterfoten. Jag har nog kört båda men då hamnar hon framför mig som en krok så jag ska nog testa att hon ska krypa på vänster och ligga på höger i alla fall till att börja med för att få henne mer rak.
 
Sammanfattning av helgen
Jag tycker att jag fått mycket inspiration av någon som tar tag i problemen och inte bara undviker dem, trevliga metoder och lösningar!
Att Stefan sen visade andra idéer än vad jag använt tidigare innebär ju inte att jag helt kommer att lägga om min träning utan blir snarare ett komplement! För jag tror att tack vara jag har tränat som jag gjort har jag en jäkligt glad hund på lydnadsplan som faktiskt går riktigt snyggt! Så när vi får ihop det hela blir det superbraSkrattar Stefan hade också en riktigt trevlig inställning till det hela…både oss deltagare och våra hundar, så honom går jag mer än gärna kurs för igen!Skrattar
 
Fotot på mig & Gnista har jag fått av Ewa, övriga har jag tagit med mobilen så kvaliteten kanske inte är så super… På bilderna är det Anna & Yatzi, Anja & Rosie, Mikaela & ?, Ewa & Dexon. Tyvärr har jag inga på Mia & Razzel för jag fotade med hennes kamera då. Ser nu att Carina & Myra inte heller är med…fotona blev inte så bra.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s