Ragatan Gnista is back!

Japp, så är det…skulle träna sök idag och Gnista skulle få gå som första hund. Ny plats med lite brantare terräng på vänster sida och lite plattare på höger, stigen var en väg. Men tjoho, hon drog ut i rutan till vänster när jag lockade henne till mig, tog ingen figge utan kom tillbaka och drog över stigen utan att ta figge där heller…bläääää. Efter ett tag fick jag in henne och kunde samla ihop oss och skicka första skicket till vänster igen, nu gick hon inte ut ordentligt så jag valde att tyst gå ut en bit i taget…men inte var det sök den där mackadammen höll på med! För när jag stod med figgen ca 3 m rakt framför mig så flöjtade hon ändå iväg först innan hon kom åter och tog figgen (ja hon måste väl nästan ha snubblat på den). Då tog hon rullen i alla fall och vi fick ett kort påvis. I påviset bromsade jag in henne ca 0.5 m från figgen och sa "ligg" så hon la sig innan jag sa "figurant fram" och kastade till tubgodiset, sen sa jag "varsågod" och hon fick gå fram och smaska det.
Andra skicket med dold figge under pressenning tog hon bra (hade inte riktigt varit framme då hon tidigare flöjtat ut på båda sidorna) bra påvis…och då trodde jag ju att hon kommit på vad det var vi gjorde, men icke…
Tredje skicket gick hon ut bra och markerade men sen när hon gick ut på påvis var hon inte alls med i matchen, gick åt fel håll men jag hängde på och mycket riktigt så fanns det ingen där utan hon började vinda kring. Då gick vi tillbaka till stigen och jag skickade om, hon gick ut en bit och käkade snö och var ofokuserad i största allmänhet. Efter en stund gick jag ut och talade om för henne att jag var bra less på hennes dumheter sen skickade jag om och då gick det aldeles utmärkt. Även fjärde skicket gick bra, sen la vi ner för dagen. Inget pass som går till hstorien som något höjdarpass inte…
 
Att löp är på gång är jag ganska övertygad om…
 
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ragatan Gnista is back!

  1. Ullis skriver:

    haha ja d ä sällan man går säker för deras ideer o nyskapande i skogen ;), men mer uppdateringar!! klappa dom små nippertipporna från oss! Chaos saknar sin buskompis…eller kanske inte, men de matchar varandra bra (o nu vet vi ju att han ä snabb o explosiv som den värsta malle;) )

  2. Anna skriver:

    jag vill inte haaaaaa några nyskapande idéer från gnistas sida…..;)….efter ett sånt pass så tar man fram & visar henne polisens annons i Brukshunden och säger att "om du inte skärper dej, dååååå"…men Lotta tror inte att dom skulle vilja ha min ragata…konstigt…:Djapp, som värsta mallen, det är han!:)

  3. Ullis skriver:

    hahaha hon skulle bara ta polisträning, som just en kul grej, att träbna polisen att göra andra saker än dom brukar ;). de skulle kanske få kalla på förstärkning;) …….men detta "hot" om polistjänst är nog det enda som jag inte testade på Surax i motivationssyfte, hmmmmm vilken jkla miss!!!! kunde du inte tipsat mig………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s