Nä nu skiter jag i förkylningseländet…

Jag är sååå less på det och nu måste jag komma igång med motionerandet…matten och Ida blir tyngre och Gnista blir odrägligare av den motionsbrist som hittills har rått men nu måste vi igång! I kväll tog jag hundarna på varsin "power-walk" med nome-sele och baggenbälte. Jag hade typ föreställt mig att få lite draghjälp men icke, slakt koppel med båda hundarna…så jag fick ta i för mig.
 
Jag hade bestämt innan att börja med kopplet i halsbandet och då fick de rasta sig, efter ett tag satte jag det i selen och då var det "framåt" de skulle gå utan att nosa eller rasta sig, bara rakt fram i effektiv promenadtakt. Hade det varit drag när de satt i selen så hade det inte gjort något men det gjorde de alltså inte. Blev lite förvånad över att Gnista som i koppel är en notorisk dragare inte drog…men det är klart hon är ju "kärringen mot strömmen" ut i klospetsarna…Skrattar…så varför är jag förvånad?
Ida tyckte att jag var besvärlig när hon inte fick knalla på i sin egen takt och nosa men efter ett tag gick det bra. En liten bit sprang jag för att prova nya skorna (som var bra men kan behöva en bättre innersula) och då drog Ida riktigt bra.
 
Det var skönt att gå med en hund i taget, så det blir fler "powerwalks" för oss!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nä nu skiter jag i förkylningseländet…

  1. Kerstin skriver:

    Mirreskrut förstod inte det där med bälte och sele på en gång, men nu får jag nästan för bra draghjälp 😉 Elvis har inte en tanke på att dra i någon sele överhuvudtaget, men det funkar rätt bra ändå. Det är så skönt att få gå med båda armarna fria och inte behöva påminna en viss brun hund om att gå fint i koppel 😉 Kommer du upp och tävlar något i maj???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s