Kurskväll & sen lite lydnadsträning

Kurskväll med lydnadskursen och det syntes att de hade tränat hemma Skrattar, sånt gillar jag och ser fram emot nästa tillfälle! En lyxigt liten grupp med sex deltagare gör att man hinner med allihopa så det blir säkert bra!
 
De egna hundarna fick också lite träning…
 
Ida tycker jag känns lite ofokuserad men det kanske är nåt "post-löp" som sitter i…men hon är glad och alert.
Fritt följ helt okej, lite hoppande i språngmarschen och lite seg och ofokuserad i vändningarna menannars som sagt okej.
Inkallning mad stå och ligg bra, men man kan inte köra två på raken för då utför hon ställandet och läggandet på egen hand…så det får bli en hel del släta och enstaka med stå och ligg. Körde hela en gång och den gick bra, skapliga stopp och ingång….även om det inte är 10-mässigt…
Fjärrdirrigering hon utförde på kommandon men var lite ofokuserad så rörelsena var inte helt bra, hon rörde sig lite och det är ju inte bra.
 
Gnista var riktigt trevlig att träna i dag, väldigt samarbetsvillig och ville bara träna mer…kan det bero på köttbullarna tro?Blinkar Jo, lite men hon är inte lika rivig som här om veckan…
Fritt följ mest riktigt bra!
Inkallning BRA!
Apportering eftersom hon var så laddad på köttbullarna så testade jag med apportering, först bara att sitta vid min sida, ta den på kommando och sen hålla den en stund när min hand förde sig runt. Det gick bra flera gånger, det enda hon tänkte på var köttbullarna så då provade jag att kasta och det gick också jättebra…jag riktigt kunde se hur det lyste "köttbulle" i ögonen på henne och inte ett omtag utan höll fast så fint Skrattar!
Läggande under gång helt okej.
 
Jag har börjat planera lite tävlande igen. I slutet på maj är det inofficiellt derby mot Katrineholms BK och då ska Ida få gå lydnads trean och Gnista ska få gå lägre-lydnaden, det får bli genrep inför officiella tävlingar i juni som jag tänker anmäla till och hoppas att vi kommer med på. Så nu har jag lite tid på mig att få till det bra med båda hundarna och för Gnista att löpa om hon nu hade tänkt göra det…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s