Matte skärper sig

Japp, idag gjorde jag faktiskt det och fick till bra träning med båda hundarna! Sköööönt, jag var rädd att jag tappat "känslan"…Blinkar
 
I måndags var jag ledig, åkte till klubben och tränade men det gick inte alls bra…jag kände mig trött och ofokuserad och då går det ju inte bra att få till något bra.
Tisdag och onsdag "powerwalkade" vi Stenhammarsrundan efter 21 när jag slutade jobbet.
Så idag ett bra pass på klubben på förmiddagen och ett bra pass nu i kväll efter kursen. Jag är riktigt nöjd med att jag lyckades begränsa mig och bara träna ett par moment/hund!
 
Kursen består i normala fall bara av sex deltagare (lyxigt!) men idag hade tre fått förhinder så det var alltså bara tre som kom, men det är kul att få ta sig lite extra tid med det som behövs och så fick de prova klicker.
 
Ida
Dag
Fritt följ – vänstersvängar nja, det är en bit kvar men det är bara att jag bestämmer mig för VAD det är vi tränar och sen tränar det! Mattes fokusering på rätt saker är det som jag får jobba på.
Rutan idag fokuserade jag på att Ida skulle gå in i rutan ordentligt och inte stanna när hon tyckte. Jag minskade avståndet till rutan och så skickade jag. Stannade hon för tidigt skällde jag lite på henne och sa "rutan" igen och då gick hon in i rutan dit jag tänkt mig och då sa jag "stå". Ett par gånger gjorde jag så och sen skällde jag lite på henne och gjorde om… Kanske blir det här tydligare för henne…jag provar och utvärderar om ett par pass. 
Kväll
Fritt följ – vänstersvängar samma som ovan…
Sättnde under gång bra!
Inkallning – slät tänk om hon kunde ta i lika mycket när jag inte visar kongen som när jag gör det…hon dubblar nämligen hastigheten när hon vet att det blir kongbelöning och om jag bryter dålig fart och gör om så sänks tempot snarare än ökar…hmmm…
 
Gnista
Dag
Fritt följ lite ljud i början men efter att ha blivit påminnd om vattenflaskan så var hon såååå tyst. Nu sitter ljuden i uppfodran/okoncentration och inte i stresspip så hon är nog ganska medveten om dem så då kan jag jobba såhär med det. Hade det varit stresspip hade jag nog gjort annorlunda. Hon jobbar bra i ganska fin position, kanske kunde hon gå lite tightare…?
Kryp bra teknik men jag jobbar med position nu så att hon int ska hamna framför fötterna på mig…men det går fortfarande åt rätt håll och det är kul.
Lekhantering med Gnista i flexi, det går bra och hon tänker inte börja springa runt med kongen, jobbade sen med kongen i flexit och det funkade också bra. Fortsätter ett tag till innan jag testar med lös hund.
Kväll
Fritt följ samma som ovan.
Kryp samma som ovan.
Apportering i öite olika övningar men alla gick ut på att avlämnande=superbelöning! 1. kasta apport, visa korven, "apport", hon hämtar kommer in bra utan att tugga, jag håller korvhanden öppen, hon får sitta med apporten en stund innan jag tar tag i den, "loss-varsågod" och hon får äta. 2. lägger apporten framför henne och jag fortsätter några meter, sen som ovan. 3. lämnar henne, lägger ner apporten efter ca 10 m, tar ett par steg åt sidan, "apport", sen som ovan.
Var tydlig med att visa belöningarna innan så att hon skulle tycka att det var mycket värt att komma in med den och hon sprang bara iväg med den en gång och då kunde jag säga "ligg" och på så sätt bryta springet.
 
Imorgon blir det nog inte så mycket hundträning, jobbar länge och sen kommer jag att åka till Gävle efteråt för på lördag smäller det! Då ska Ida-barna göra MH och det ska bli så spännande!!!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Matte skärper sig

  1. Ullis skriver:

    du ä på g!!!:) blir bara så full i skratt åt ida släta inkallniungar så "surax"!!, jag har ju inte lyckats liusta ut ngt långsiktigt effektivt sätt m dom dära luringarna………

  2. Anna skriver:

    nä dom är bra knepiga ibland…;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s