Ledig dag…

…så efter att har tagit itu med tvätt- och diskberg åkte Henrik och jag till klubben med hundarna efter lunch, då fick de varsitt pass innnan Henrik skulle på andra aktiviteter.
 
Ida
Fritt följ lite segt men annars bra.
Sättande under gång bra!
Inkallning med stå och ligg segt, det var bara precis så hon galopperade inte mer, ändå tycker jag att hon tog för många steg i ställandet, läggandet bra, i ingången slog hon av på tempot för tidigt.
Rutan bra!
 
Gnista
Minisök jag ställde upp koner i hörnen på en ruta som var ca 10×10 m sen fick Henrik i uppgift att lägga ut 25 smågrejer(spårpinnar, patronhylsor, små frigolitbitar, små plastbitar mm) i medan jag gick prommis med Gnista. Syftet var att hon i koppel skulle få gå i rutan och markera grejorna. Först hade hon för brått in och gick mest och kollade av grejorna, efter en liten stund blev jag lite irriterad så då tog jag med henne ut ur rutan och så la jag ner henne en stund, nästa gång vi gick in i rutan var det markeringar. Kan också ha berott på att den klantiga matten lät henne gå in i rutan från motvindsidan så hon fick in allt i näsan första gången…medan den andra gången gick vi in från medvindsidan…Generad
När hon tagit hälften av grejorna tog vi en liten paus utanför rutan och sen efter 20 föremål.
Hon var duktig och jobbade koncentrerat och målmedvetet…en liiiiten detalj i markeringarna bara…hon plockar upp dem och sen lägger hon sig och spottar ut dem…jag skulle väl önska att hon bara la sig ner utan att plocka med den, ska försöka jobba med det.
Spår med massor av små-apporter Henrik fick 10 patronhylsor och sen fick han i uppdrag att vart 5:e steg lägga ner en, det skötte han såååå bra! Sen gick jag med Gnista i koppel och bromsade så att hon inte skulle plocka upp…la sig bra MEN berodde det på att jag höll emot eller var det för att det låg en apport där?! Mot slutet började jag försöka att inte hålla emot och hon la sig då också men på isita tog hon den in mun först… Får hålla koll på det här.
 
Efter maten i kväll åkte jag tillbaka och hundarna fick åter varsitt pass
 
Ida kändes inte helt på hugget…kanske ska hon få vila sig några dagar…? Kan ju vara en skendräktighet hon är på väg in ? Vi får se…
Fritt följ lite segt och inte så där laddad som hon kan vara…släpade faktiskt vid ett tillfälle och det brukan hon nästan aldrig göra!
Träapporten sååååå segt ut så jag bröt momentet och skällde på henne och sa att nu fick hon väl ändå skärpa sig och då blev det betydligt bättre fart ut. In har hon en helt okej fart. Ingången trycker hon apporten mot mitt ben och sitter riktigt bra med den i munnen. Men i trean är det ju hopp egentligen så jag kanske ska skippa vanliga apporteringar med träapporten…?
Metallapporten gick något bättre, eller så satt effekten av att jag sa till henne kvar?
 
Gnista fick träna på grusvägen ovanför planerna eftersom det var tre kurser och Gnista löper…men det var nog ganska bra att vara där så matte kunde ta tag i surdegen saktagående (andra surdegar är platsliggning , kryp och spårapporterna som jag faktiskt tog itu med tidigare idag…det är inga stora problem men visst är det kuligare att träna sånt som går bra!).
Saktagående i två varianter, 1. ställa upp med Gnista framför mig och sen gå sakta rakt och med blicken framåt tills jag klickar och då får hon belöningen hos mig – det är ju så här jag har jobbat förut och i början funkade det bra men på sista tiden har hon börjat valla när jag vill ha henne att gå lite längre sträckor…inge bra…jag kortar sträckan innan belöning och då blir det bättre 2. ställa upp Gnista framför mig och sen klicka och kasta godbit över huvudet på henne när hon tittar framåt – har inte testat den här varianten eftersom jag tror Gnista kikar bakåt för mycket men nu har jag tänkt lite till så jag tog och testade…det gick faktiskt över förväntan förutom att hon kikar på mig istället för att hålla ögonen på vart godisen hamnar, men det är ju bara ett resultat av tidigare belöningar så det blir nog bättre när hon väl kommit på hur övningen fungerar. 
Jag tror att en kombination av dess två övningar kan bli riktigt bra även om jag i nuläge får jobba en hel del på övning 2.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s