11 maj: Lite spår & lydnad

Åkte till klubben för att aktivera hundarna idag. Först la Henrik och jag varsitt spår till Gnista, Henrik la en hög godis i starten och en i slutet medan det jag la var det mer godis i, till 70% tror jag. Spåren fick ligga ca en timma medan vi rastade Ida och tränade henne en liten stund och sen promenerade Gnista. Efter spåret fick Gnista ett pass lydnad…eller"följsamhetsträning" kan man nog kalla det.
 
Ida
Fritt följ lite följsamhetsträning med backning och vänstersvängar.
Metallapportering idag fick Henrik gå ut ca 10 m och kasta apporten vidare och jag peppade på henne för att få upp lite fart på utgången. Det funkade ganska bra men några gånger var hon tveksam. Den första gången hon var det så sa jag åt Henrik att springa och sno den för henne…men det taggade inte så värst, hon såg mest bara förolämpad ut och gången efter hade hon ingen lust heller… Gången där på tog jag fram och visade kongen innan jag skickade henne och då gick det bättre. De flesta gångerna sa jag "släpp" när hon var på väg in så hon fick släppa apporten på vägen och springa och ta kongen hos mig. Ett par gånger fick hon hela momentet inklusive ingången och det gick bara fint.
Det vore bra om hon satte samman att springer hon fort ut så kan hon snabbt komma tillbaka med den vilket innebär att hon snabbt får sin älskade kong…!Blinkar
 
Gnista
Mattespår: ca 150 m, godisspår (små frolicbitar) med uppehåll och godisfria ca 5 m före och efter vinkel, flera vinklar och svårigheter så som en stig, spårade i halsband och koppel (världens klantigaste matte upptäkte att selen var kvarglömd hemma den här gången också…får inte inträffa igen!!!Jättearg)
– Gick mot startpunkten med "godistramp" och vitte ha henne att ligga strax innan men hon stretade sig fram så starkt att jag inte orkade hålla emot så hon la sig vid punkten och smaskade i sig godiset innan hon stretade sig vidare…hmmm, lite mindre muskler i arbeter vore ju önskvärt! Men tror att det ska vara korv nästa gång, det kan man ha i minder bitar som ändå luktar ganska starkt och det lugnar lite mer.
– Hon gick bättre när jag hade godis i varje steg så jag ska nog ha färre uppehåll och tätt med korv nästa gång, men ändå göra vinklarna korvfria (vill att hon ska tänka till där och inte bara följa korven). 
– Sista 30 m hade jag en svårighet, spåret gick på en ganska trafikerad stig och sen av den men avgången missade hon om jobbade sig ändå fram till sluttrampet…var kanske lite trött i huvudet då?
 
Henrikspår: Godistramp i starten och sen ett lite småkrokigt spår på ca 50 m.
– Eftersom jag inte hade några apporter i spåret så lät jag henne frispåra, la henne i starten och kopplade loss medan hon åt godis. Bra start och okej tempo i början men det ökade så sista 10 slarvade hon och missade slutgodiset men hon gick tillbaka en bit och så kom hon rätt. Kul att testa någon gång men inget hon ska göra för ofta tror jag…Blinkar
 
Baklängesfot och fritt följ blandades och hon gick riktigt bra. Koncentrerade mig på "startkontakt", dvs att hon i fria följet ska behålla god kontakt och inte tappa den efter första steget.
Läggande och ställande under baklängesfot och gång blandades och funkade fint!
Inkallning bra.
Kryp började bra men hon varvade lite eftersom jag belönade med kongen med fördröjning och det blev lite för mycket…tillbaka till godis. Annars var hon ganska duktig!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s