21 juni: Sök i söndags & från Kumla intet nytt…

Tränade sök i lördags och det var väl inte något av de bättre sökpassen…en NÅGOT ofokuserad Gnista som faktiskt samlade ihop sig mot slutet. Hade hittat en ny ruta där stigen var lite risig och sen var det upp på berg på höger sida och sen lite nerför i öppen skog på vänster. Varmt var det också.
 
Första skicket, till höger, figge i första hörnet. Gnista gick ofokusert ut en bit innan hon började nosa i backen och äta något…matte blev sur och försökte få in henne, fick inte det utan Gnista for iväg ganska planlöst utan att ta sig år et håll figgen låg….grrrrrr…figgen fick komma in till stigen.
Andra skicket var sen till vänster och då hade jag ställt Henrik bakom ett träd ca 15 m ut, Gnista markerade och kom med rullen, lite ofokusert påvis.
Tredje skicket, vänster igen eftersom jag även lagt en figge i hörnet, gick ut men första metrarna var väl inte så värst fartiga…men hon ökade farten vart efter och jobbade sig ut. Jag är inte helt säker men nog tyckte jag att hon tog rullen ca 10 m från figgen även om hon sen gick fram ordentligt och försäkrade sig om att den var där. Kommer bra med rullen och gör ett okej påvis. Skulle behöva jobba lite markeringar på gärde, dels för att se till så att hon markerar hos figgen även om den är öppen och sen jobba med lydnaden. Det är ju lite lättare att träna "rätt saker" när man har bantat bort skogen tycker jag.
Fjärde skicket höger, på djupet i en bergsskreva, figgen hade fått knata upp på berget igen, denna gången jobbade Gnista bra…men påviset var inte riktigt lika bra…för hon hade tagit en väg när hon gick ut på slaget, en annan när hon kom tillbaka och när det var påvis tog hon ytterligare en väg och liksom rundade figgen och vindade sig fram… Så nästa skogspass ska nog bara bli hittaövningar…eller kanske system…?
Femte skicket vänster bakom ett par stenblock som låg i vinkel, fick skicka tre gånger innan Gnista maarkerade, figgen sa att hon jobbat på ett bra tag innan hon fått vinden… Körde nu löst påvis och det gick bättre.
Sjätte skicket, höger och det gick bra, markerade, och fick löst påvis och figgen matade sen in med kattmat.
 
Inge har hört av sig från Kumla där Gnista och jag står som tredje reserv till lägre sök…så vi får väl se…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s