Veckan som varit: ”Konan barbaren”

Tisdag 23 juni
I kväll åkte jag & hundarna en sväng till klubben medan Henrik spelade datorspel…
 
Varsin prommis fick dom och sen två lite kortare pass lydnad var.
 
Ida
Fritt följ med fokus på svängar och då främst vänstersvängar och jag tycker att det gick skapligt. Men jag vill ha ett stabilare fritt följ där Ida hela tiden vet vart hon ska, tycker nämligen att hon blir lite trampig i halterna och lite ofokuserad i svängarna där hon konsekvent släpper kontakten. Så visst finns det att jobba på!
Rutan blev det sen mycket av båda passen…hade ställt upp tre rutor med lite olika koner (men enhetlig i varje ruta). Rutorna stod som såhär, om jag stod i mitten så fanns det en rakt fram, en åt höger och en åt vänster, alla på ungefär 25 m. Sen skickade jag på och ta mej tusan så gick hon finfint ut…okej, stannade strax före rutan i början men då sa jag "rutan" igen och då fortsatte hon…faktiskt så blev det bara bättre och bättre…Skrattar Så det här var en bra övning. 
 
Gnista
Saktagående under prommisen blir bättre och bättre, nu har jag börjat ropa "hit" istället för att klicka ibland och så får hon springa och ta gappayrullen ur min hand medan jag går mot henne. Fin fart.
Fritt följ helt okej även om det finns saker att jobba på här också, tycker att hon sätter sig lite för långt ifrån ibland.
Ställande under gång fint!
Kryp blir bättre och bättre!!! Hurra!!! Lite hög ibland och så kan hon hamna framför fötterna på mig men inte allt jämt som det var förut.
Läggande under gång fint!
Rutan la nu target i rutan och hon greppade det där på ett kick! Tredje skicket ökader jag avståndet ganska rejält och femte tog jag bort target…nemas problemas! Så baske mej om det inte ska bli lydnadshund av henne också…Skrattar Har ju tänkt att hon varit i självständigaste laget men, men….ska i alla fall prova ettan, till det har vi ju alla moment färdiga.
 
Onsdag 24 juni
Som tisdagens träning med mycket rutan för båda hundarna och det gick fortsatt mycket bra!
 
Gnista fick dessutom jobba lite framåtsändande. Började med ett par varv saktagående, sen la jag ut musmattan för galoppen ett par gånger och så satte jag ihop…faktiskt gick det ganska bra. Lite före i inledande marschen men fick inget före-kommando förren hon gick skapligt, galopp mot musmattan och så sa jag "stå" och hon står sååå fint…eller i alla fall ganska fint för hade hon inte vänt sig om utan behållit riktningen hade det varit bättre…men när jag säger "ssssakta" fortsätter hon i den riktning hon ska, okej liten anings dragning till höger men det kommer nog att gå till sig med träning.
  

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s