Slödag & sen kvällslydnad

Värmen fortsätter så vi har mest varit inne idag, på eftermiddagen blev det en skogsprommis men det var varmt där också… I kväll har jag varit och firat pappas fördelsedag och då fick hundaarna ligga uppbundna på gräsmattan i skuggan. Jag tror att de tyckte det var ganska så skönt även om Gnista nog tyckte att det var i långtråkigaste laget. Vid 21 åkte jag därifrån och stannade till på klubben och tränade lydnad…jösses så skönt det var! Det tyckte både jag och hundarna…vid 22.30 började myggen komma men då var det ju dax att åka hem.
 
Ida
Fritt följ – position – ska försöka finslipa så hon får en stabilare position utan buffande, småhoppande och mer fokuserade vändningar, svängar och stegförflyttningar. Målet är att hon ska veta vart hon ska sätta sina fötter så det inte blir så yvigt. När hon buffar och småhoppar säger jag ifrån och när hon slutar berömmer jag henne och det funkar bra. Vänstersvängar och halter jobbar jag mest på genom att först göra en slät halt och sen därifrån göra vänster om. Är hon yvig och ofokuserad bryter jag så hon får göra om…gör hon det bra så kan det bli ett klick och en kastad kong. Idag gjorde hon riktigt fina stegförflyttningar!!! Till vänster går hon någon dm för långt men om hon inte sätter sig och sen flyttar sig intill utan flyttar sig intill med en gång så borde det vara okej. Höll riktningen fint i alla riktningar, duktig flicka!
Vittringsapportering – apporteringsbiten, avlämnandet – försökte jobba med apporteringsgrunderna med vittringspinnen men det gick inte så bra…hon håller den sååååå löst och spottar den för tidigt. Får ta och jobba med med grunderna här och riktigt bra belöningar (tror att riktigt gott godis är bättre än kongen…eller också ska jag köra det här i början på passet när hon är pigg och orkar många rep. även om hon får springa efter kongen, får testa…).
 
Gnista
Framåtsändande började med saktagående från mitten av plan, sen la jag dit musmattan och körde framföring + galopp + stå + sakta + klick + belöning (gappayrullen) fick hon ta ur min hand. Framföring – lite långt fram går hon här. Galopp – bra! Här vill jag att hon ska få in känslan för galoppsträckan så jag måste bli duktigare att se till att det blir lika många galoppsprång varje gång. Ska kolla upp hur jag vill ha det… Stå – hon vänder upp men står helt stilla till nästa kommando kommer. Ska se om jag kanske kan få henne att behålla riktningen kanske…vi får se. Saktagående – går hyfsat men det blev en del stopp då hon vänder och tittar på mig, speciellt när jag kör hela kedjan…så det är till att ta delarna var för sig igen. Men jag tror ändå att jag ska försöka få ut långa sträckor saktagående innan hon får belöning för tt få bort kikigheten (förväntan på snabb belöning). Efter klicket får hon komma och ta gappayrullen ur min hand medan jag fortsätter gå emot henne…full fart! Bara hoppas att jag lyckas bevara det när jag börjar göra inkallningar.
Fritt följ – lite position – bara lite men jag mååååååste ta itu med positionen i ingångarna, hon sätter sig oftast lite långt ifrån och jag vill ha det tightare än så. En annan sak jag måste göra är att "ladda upp" ingångarna…som det är nu så kan hon stå en bit ifrån och titta på mig när jag säger "fot" och jag har kommit på mig själv att tjata….usch, jag hatar tjat!!! Ska försöka låta bli i fortsättningen!!!
Ställande under gång i baklänges- och framlängesfot, snyggt! Lämnade 5-10 m och hon står som en staty. En gång gick jag tillbaka och satte henne tävlingsmässigt och det gick fint, men det ska jag inte göra ofta för näst gång satte hon sig just när jag tänkte belöna medan hon stod.
Kryp mest jättefint!!! Men liiite för långt fram och liiiite hög några steg… Det kommer, det kommer!Skrattar
Inkallning bra! Ja förutom ingången där hon även här sätter sig lite långt ifrån mig.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Slödag & sen kvällslydnad

  1. Ullis skriver:

    nu rackarns kör ni så det ryker:)

  2. Anna skriver:

    jo du! akta dej! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s