Mycke jobb nu…

Har jobbt en hel del nu, ganska långa nattpass, som gör att hundträningen har fått ge vika. Det har mest bara blivit aktivering och så simning förståss… I kväll slutade jag 16 och då blev det en sväng till klubben.
 
Gnista
Prommis med lite "springa-tillbaka-efter-leksaken", först kastade jag den bakom och hon fick gå lös brevid ca 20 m innan vi vände upp, hon fick sitta och sen ett klick innan hon fick springa och ta den. Avslutade med en lång, ca 150 m, men då satte jag på koppel när vi gick därifrån (annars hade hon nog tjuvat). 
Ställande under gång, återgången…det gick ganska så bra faktiskt…varierar hur jag går tillbaka och hur/när jag belönar. 
Fritt följ tränger lite men går skapligt…kan såklart bli bättre!
Platsliggning i grupp, tog en kant, lämnade bara ca 20 m i några minuter (antal?). Ligger helt okej även om hon kikar runt lite.
Framförgående med gappayrullen bakom som hon får ta när vi gått hela plan med flera stopp, det går bra och hon har fina stopp men när grejen ligger i min ficka så är det inte lika bra även om det inte är en katastrof…
Ligg och kryp, här om dan var jag trött och blev sur på henne så det snabba fina läggadet liksom försvannGenerad och hon bara stod och sa "nähä du tanten, blir du sur på mej så tänker jag tusan mej inte ligga och krypa här inte!"…så idag var det mest ligg och snabb belöning…bara något steg kryp mot slutet. Försökte mest jobba frivilliga beteenden… Det är min Gnista det…HON köper INTE vad som helst…matta måste allt träna mer inteligent än att bli arg och sur på henne…Blinkar
Inkallning bra!
 
Ida fick vara en riktig exprimentjycke idag, "bara testade" hej-vilt!!!Skrattar Lite inspirerad efter att ha sett foton på Idas duktiga syskon från en träningsvecka!Blinkar
Fick också lek på prommisen, nästan samma som Gnista men lite kortare avstånd. Sen hade jag lite frolic-bitar i fickan så då la jag ut dem som ett mycket kort godisspår (ca 10 m) och det gick också bra. Lekte sen med kongen…klurade på om man skulle testa ha den i spåret som belöning…och då ha liggmarkering på den eftersom en stillaliggande kong=död kon=tråkig, då började jag lägga kongen på backen med handen under och hålla undan henne, sen när hon spontant la sig sa jag bra och sprätte iväg kongen ordentligt. Ida tyckte att det var kul och lärde sig snabbt.
Sen gick vi ut på lydnadsplan och jag var mest oinspirerad, ville göra något kul som går framåt snabbt….och vad blev det då om inte lite nyinlärning. Testade om jag kunde få henne att sitta framför mig, nära à la IPO… Ida tyckte att det var väldigt konstigt och ville backa ut, dels för att vi tränat backa och dels för att det är lite jobbigt/utmannade att sitta så nära och hålla kontakt. Jobbade först med godbit men det gick inte så super, bytte sen till kong som jag belönade med i brösthöjd på mig som hon fick hoppa upp och ta och då gick det bättre. Lite trixigt men jag kanske jobbar vidare på det. Alltid kul att göra något annat/något nytt!
 
Nu är det sovdax, återkommer kanske i morgon…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s