KM på Flens brukshundklubb

Ska strax & jobba men lägger ut lite nu & är det lugnt på jobbet kanske jag hinner skriva mer i natt….
 
Gnista kändes i början ofokuserad men det rätade upp sig efter hand…
Värmde upp med en prommis, bilen fram till hunden före var inne, då fick hon kissa och sen lite baklängesfot och ställande med återgångar…belönade med klick+frolic eller kamp.
Domare: Leif Hedberg
Platsliggning – 10
När vi kopplat loss och väntade på att få lägga hundarna var Gnista på väg ner men jag fick henne att bli sittande. Bra läggande. Låg och kikade lite. Bra uppsittande.
Tandvisning – 9 – sitter ej
Efter platsliggningen fick vi var och en gå fram till domaren för tandvisning. Gnista satt först men reste sig när han ville kolla i munnen. Men jag vet att det är något som jag inte tränat alls…
Linförighet – 6,5 – skall, sitter ej
Inte många kommentarer men det kan jag fylla på med! Tränger, långt fram, ljud, sitter ej… Nej det kändes inte så vidare fokuserat och lite tråkigt när jag veeeet att hon kan prestera sååå mycket bättre!!!
Läggande under gång – 9
Svårt att säga något om eftersom jag inte såg…men 9:a indikerar att det var ganska så okej.
Inkallning – 10 – bra!
Paradmomentet!Skrattar
Ställande under gång – 9,5
Ja det verkar ju också ha gått bra och jag är jätteglad över att hon stod kvar tills jag kommit tillbaka och ställt upp…speciellt som jag först senaste veckorna börjat träna det ordentligt.
Apportering – 7 – något tugg
Något och något…hmmmm….precis som den där 7:an visar så var det betydligt mer…hon satt och rullade den i munnen…träna, träna…
Hopp över hinder – 10 – bra!
Bra!
Helhetsintryck – 10
Jag har ingen aning om ifall den här domaren brukar vara frikostig (vissa delar nästan aldrig ut 10:or på helheten och andra gör det mer frekvent) men det är ju alltid kul att få bra här för då känns det som man gör något rätt!!!
 
Summa: 178,5 p
Snitt 8,925 & klubbmästare i lydnad 2009!
 
Jag är ganska så nöjd faktiskt, tyvärr var det inofficiellt så nu får vi ta och anmäla till något officiellt också!
 
Ida
Premiärtävlar i agility- och hoppklass!!! Ida hade en härlig attityd och inne på banan är det bara hon, jag och hindren! Sen brister vi i handlingen, jag har inte tränat på att få ut henne och styra med höger och vänster (eller vad för ord jag nu vill använda?).
Det hade varit kul att ha med banorna här, antingen ska jag försöka ragga upp dem eller också får jag försöka komma ihåg och rita en skiss… På så sätt skulle jag kunna göra en lite bättre analys över hur vi skötte oss och vad vi måste träna mer!
 
Banvandring är ju en historia för sig, det gäller att behålla fokus på sig och sitt trots att andra går/springer och också försöker memorera banan. Jag försökte tänka "varifrån kommer vi och vart ska vi" för att kunna ge henne flyt i banan, eftersom hon är stor och snabb är det inte en hund man jobbar trixigt med utan hellre spriger med och ger förutsättningarna för att "hamna rätt". Svårt men kul var det i alla fall…jag tycker ju "strategi-delen" i hundträning är såååå kul (är väl därför jag också tycker om bevakning och sök)!
 
Inför loppen hade Ida fått en prommis och sen sitta i bien för en kort rastrning innan vi gick fram mot banan. Där börjar hon spana på andra hundar, jag säger ifrån och så får hon vara hos mig och jag belönar kontakt…inte i position utan bara att hon är med mig och håller kontakt. Det går jättebra! När det är vår tur går jag fram till starten, sätter henne, tar bort retriverkopplet och så placerar jag mig på lämpligt ställe. För dagen var det varmt ute men hade det varit svalare hade en mer omfattande uppvärmning behövts.
 
Agilityklass
Mycke klantigt från min sida men det klantigaste var att jag inte fick henne att sänka farten tillräckligt inför gungan och så tror jag att jag inte använde ordet "gunga" (för att förbereda)…för hon sprang upp med hög fart och trilla nästan av när den gungade över…det satt kvar när det var dax för balansen som hon hoppade av uppfarten flera gånger på.
 
Hoppklass
Glömde banan där det var trixigast…
 
Roligt är att folk tycker att det ser ut som om Ida springer med ett stort leende!!! Så har hon förståss ett GRYMT slalom!Skrattar

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s