Lite lydnad & agility

I förrgår och i går har jag varit på klubben och hundarna har fått sig lite träning…
 
Torsdag
 
Gnista fick en prommis och så lite enkla övningar på lydnadsplan. Började med en liten uppvärmning utanför plan och en tävlingsingång för att sen starta med linförighet. Hon kändes inte helt på hugget utan var ganska okoncentrerad och trasslade i ingångarna…eller trasslade och trasslade…hon bara stod och gjorde dem inte…så jag får nog ta och träna mer kul så hon får en anledinga att göra fina ingångar kanske… Eller kanske ladda upp tävlingsingångarna genom att gå in på plan och ställa upp för att sen direkt belöna eller kanske efter första steget. Back to basic…med andra ord! 
 
Ida fick sig ett pass agility-träning…för nu har jag skaffat mig tillgång till hindrena. Trodde att jag var genomtänkt när jag startade passet men trodde att jag kunde träna en större del än vad jag kunde…
Började med att reparera erfarenheterna från balansen må KM’et och jag tror att det inte bara var missen vid gungan som gjorde det utan också att stöttan mitt under bommen hade varit lite dåligt spänd så det gungade mer än vad hon är van vid. Gjorde nämligen själv det felet nu på träningen, sen när jag spänt upp den så gick det bättre. Men det är ju en träningssak, även om den gungar lite ska hon ju kunna gå över om än med anpassad fart…eftersom hon är så tung så blir det ju en ganska så ordentlig gungning på hindret.
Sen var det en hopphinderkombination som jag trodde tränade "ut", dvs att efter ett hopphinder fortsätta "linjen" och inte vika av mot mig, men så var det inte riktigt…nyttigt att se… Fick till det i alla fall ganska bra med hjälp av belöningsplacering, men nästa gång ska jag lägga upp det annorlunda…
 
Fredag
 
Ida fick följa med och valla en korridor på 15×50 m till uppletande, jag slängde ut grejerna som Gnista sen skulle ha och Ida hämtade dem…hon tyckte att det var en kul lek och matte tyckte att det var en nyttig lek. Det var inte bara syn hon gick på utan de flesta gångerna vindade hon in dem. Flamsiga ingångar…men hon var ju glad! Nästa gång ska jag nog bestämma mig för bra ingångar även om letandet och hämtandet får vara på hennes initiativ.
 
Gnista fick då köra uppletande.
Första omgången hade jag lagt ut föremålen utan att hon fått se något, två stycken, korridor 15×50 m. La ner henne en bit från skicklinjen och hon fick ta handtarget före första skick. Jättefin fart ut och letar hela tiden jättefint, när hon får vind följer hon upp och jobbar sig fram. Läckert att se! Bra in, dessa föremål fick hon lämna framifrån. Belönades efter avlämnande med gappayrullen.
La ner henne och hon fick ligga vid skicklinjen medan jag sick.sackade mig ut genom rutan och droppade fyra föremål. När jag kom tillbaka fick hon godbit medan hon låg, sen lämnade jag henne och körde handtarget innan andra omgången. Hon jobbade lika fint, inga byten…men med bara fyra föremål kanske det inte var något hon sprang över eftersom hon plockade de närmsta först… Första föremål fick hon lämna framifrån men sen var det in till sidan…hon sätter sig ganska snett men just nu köper jag det. Efter första avlämnandet belönade jag med gappayrullen, efter andra bara nytt skick och efter fjärde gappayrullen igen. Ingången med det tredje föremålet (en barnsko som hon aldrig har haft några problem med förut) så släppte hon det ca 5 m från mig och snusade runt lite innan hon åter tog upp och kom med det…belönade med godbit och så kastade jag ut det så hon fick göra en ingång till och då gick det finemang och hon fick gappayrullen. Duktig flicka!
Lite lydnad blev det också, mest ställande/läggande under gång som gick bra, körde frivilligt, baklängesfot och tävlingsmässigt. Det gick bra det också.
Ligg-stå skiftet började vi också fuska lite på, mest teknikträning…vill ju att hon ska ha tassarna kvar på samma ställe och bara lyfta…såg lovande ut.
Kryp med gappayrullen en bit till vänster om oss,först bara snabbt läggande och klick sen krypa ett par steg…gick hyfsat…
 
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lite lydnad & agility

  1. Therese skriver:

    Men tack för raderna i gästboken Anna! Ja, jag tror också¨att det här blir bra – både med nya flockmedlemmen och lösningen för Prio med syster och ehnnes familj:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s