Ofokuserat sök & gnällig lydnad…

Så var debuten i lägre sök avklarad och även om jag inte är nöjd så är jag heller inte helt missnöjd…med tanke på hur lite jag tränat sista månaderna och att hon till bara för ett par dar sen löpte. Men det var bra att få prova och se vart svagheterna sitter…
Eftersom jag efter söket insåg att vi inte skulle få uppflytt ens med fullt på budföringen valde jag att avstå platsliggning och budföring, men körde lydnaden som träning.
 
Domare: Elsmari Nilsson & Mikael Svensson
 
Sök     143,0
5,5  –  2 fig., kissar, tjat, dricker vatten 
5,5  –  olydnad, tjat, rastar sig, dricker vatten, missar en fig. 
Första skicket tog vi till höger och Gnista går bra ut och fram, tar dold figge ca 40 m (?) fram i rutan. Bra påvis och Gnista blir kvar bra när fig kliver fram. Transporten tillbaka är ganska bra den också…förvånansvärt bra! Tillbaka på stigen tänker jag mig inte för i nästa skick och istället för att ta tid på mig och skicka från ett bra ställe så är det bara halvdant och jag är säkert lite otydlig i skicket, hon gick bara ut en bit så jag tog in henne igen och skickade om och då tror jag hon gick ut. Eftersom vi redan varit fram en bit på höger sida och hon på transporten tillbaka inte visade att det skulle vara nån mer figg där så kickade jag två gånger på vänster innan det var höger igen….kommer inte riktigt ihåg detaljerna i skicken men sen tog Gnista en halvvägs ut på ~60 m (hade tydligen avståndsmarkerat på ca 10m fick jag veta efteråt men det såg inte domarna), bra påvis men hon var fram och pussade figgen innan jag samlade ihop henne, kopplade loss och gick tillbaka till stigen…även denna transport var helt okej, bara ett par påminnelser… Sen var vi nästan framme vid slutet och jag var ganska övertygad om att någon figge skulle ligga här men så var det inte…hon hade missat en som låg ca 25 m fram i rutan från starten…
Annars var kontrllen INTE bra, Gnista sprang ett par gånger iväg på stigen, drack vatten, kissade (men det såg inte jag), åt nån mun gräs också tror jag…Nog för att hon tar sig friheter ibland men det här var värre än vanligt! Det var ingen idé att ryta i åt henne så då blev det tjat…men det hjälpte ju inte det heller…fast blir jag förbaskad så kan hon tjura ihop…nä, skyller på löpet och träningsbristen! Sen får jag försöka få till i alla fall ett träningspass inför nästa tävling och då ska det tränas "ordning & reda med lösrulle"…Skrattar
  
Lydnad   175,5
Linförighet
8,5  –  ngt långt fram
8.0  –  lite före, sitter ej
Hon kan bättre, en tråkig linförighet kändes det som och inte alls med den kontakt som jag vill ha. Positivt är att det bara står "sitter ej" en gång…kanske har det blivit bättre…?
Framförgående
7,0  – piper, drar
6,5  –  gnäller lite, stretar, vänder upp
Ljud är inte bra men att hon stretar och vänder upp är nog inget jag kommer lägga massor med tid på…
Läggande under gång
8,0  –  låter
7,0  –  ljud, gnäller
Kändes bra om man bortser från (o)ljuden….så får jag bara bort det så… Har för mig att ljuden kom när jag lämnade henne.
Inkallning
9,0  –  låter lite
8,5  –  gnäll, snett avslut
Bortsett från ljuden så var den nog ganska okej…sned avslut vet jag om och det måste jag ta tag i!
Kryp
5,0  –  låter, reser sig, följer hunden
5,0  –  skäller, uppe, dk, uppsättande med dk
Med tanke på att hon för inte alls många dagar sen inte alls tyckte om att krypa så ska jag nog vara lite nöjd i alla fall! Hon la sig bra men när jag sa kryp och gick framåt satte hon sig, fick henne att lägga sig och så kröp hon men trängde så det blev snett. I avslutet ville hon sen inte sätta sig så ett par dk’n blev det.
Apportering
6,5  –  tuggar, dk
7,0  –  tugg, stannar
Satt faktiskt kvar tills jag sa "apport" och det är ju alltid något eftersom hon kunnat tjyva en del… Tog apporten och travar in till ca 2 m från mig men kommer då jag upprepar kommandot…rullar då apporten i munnen resten av ingången, skuter rulla efter hon satt sig och väntar på att jag ska ta den.
Hopp
8,0  –  låter
7,5  –  gnäll, skall
Hon hoppade ut okej, på "sitt" la jag på ett kraftigt kommando och hon satte sig okej….men ljud…
 
Ljud var ju något genomgående i hela programmet men inte de vanliga uppfodrandeskallen utan en hel del pip…tror att det är "post-löp-osäkerhet" för så här brukar hon inte vara…men något att hålla koll på för ljud innebär stora avdrag!!! Annars var hon duktig och orkade bra hela tiden.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ofokuserat sök & gnällig lydnad…

  1. Ullis skriver:

    kep up the good work- vidare mot nästa mål!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s