Klickeri-klick!

Japp, för hela slanten! I kväll kom Henrik med till klubben, varsin liten prommis med hundarna och sen varsitt pass på plan.
 
Gnista satte jag ner när vi kom ut på plan och så belönade jag kvarsittandet ett par gånger & ta mej tusan att hon höll position efter klicket idag också! Körde sen ingång men då lät det, bröt, satte ner igen och belönade kvarsittandet ett par gånger till och försökte på nytt, lät igen, bröt, satte om och belönade sittandet fler gånger (ca 5-7 gånger & hon höll positionen!) innan jag ville ha en ingång igen och då var hon tyst! Måste lägga fokuset mer på kvarsittandet än på att hon ska komma in till min sida, det blir lite för laddat annars….testar så…
När attityden & koncentrationen var rätt körde jag lite fritt följ innan jag gjorde en halt och klickade och gav henne kongen (lugnt & sansat). Hon sprang ett varv men var ganska snart tillbaka och stannade ganska nära. För jajamensan, framsteg idag också!!! Idag släppte hon kongen vid mina fötter större delen av gångerna och bjöd stå/sitt/ligg/ingångar vid flera tillfällen och jag tycker att hon inte är lika vaksam om kongen när hon släppt den. Jag tar inte upp den men flera gånger satte jag foten på den när hon var iväg och letade köttbulle, när hon kom tillbaka och försökte ta den fick hon den inte men då la hon sig & då tog jag bort foten och på klick fick hon ta den.
Det här blir ju bara kuligare ju mer man håller på!Skrattar Även idag var det köttbullar som belöning.
Så dagens positiviteter är alltså:
1. kontakttagandena har ökat i antal
2. kommer närmre (0-1 m) de flesta av gångerna
3. hennes vaksamhet över kongen har minskat
4. fler gånger får hon godbiten ur min hand, även om det fortfarande är flest som kastas på marken
 
Ida klickades också idag men här hittade vi på lite annat eftersom är det något som är fantastiskt bra på Ida är det den sociala leken!!!
Henrik var ju med idag och eftersom han inte riktigt fixar det där med belöningar samt att Ida är väldigt mattig så fick han hålla ut handen som target men det var jag som klickade och kastade godis.
Syfte
att få Ida att lyssna mer på Henrik
Tillvägagågssätt
1. Henrik håller fram en hand som handtarget, Id ska dutta med nosen, jag klickar+kastar köttbulle på marken
2. Henrik håller fram en hand, när Ida kommer säger han hennes namn, jag klickar+kastar köttbulle på marken
3. Henrik kallar på Ida, när hon kommer, jag klickar+kastar köttbulle på marken
Hur gick det
Ganska så bra faktiskt men Ida tyckte att det var jättekonstigt, men mot slutet var det som hon började förstå och när Henrik ropade så kon hon glatt till honom.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s