Kvällspass i snö

Är mitt i "12-dagar-på-raken-jobb", dvs ingen träning i dagsljus….tråkigt men det är bara att bita ihop och se fram emot några lediga dagar i jul och nyår. I veckan har Henrik varit hos mig så tre av kvällarna har vi gått runt stan, Henrik får ta Ida tills vi får möte och det går bra. I går åkte han till sin pappa och då tog jag på baggenbältet, selade på och tog en powerwalk på 1½ timma. Jätteskönt, det känns att det är på gång att bli lite kallare och stjärnorna syntes mellan molnen. Man får upp bra fart med hundarna framför så idag känns det i svanken, rumpan och vaderna…bra!
 
I kväll efter jobbet åkte jag till klubben för att hundarna skulle få lite hjärngympa…
 
Gnista
Linförighet och Fritt följ duktig flicka!!! Efter att ha jobbat med att lägga om "tyngdpunkten" i inkallningen så tänkte jag såhär…eftersom hon låter speciellt i vändningar så bestämde jag mej innan vi började att belöningar får ske tidigast 15 steg in på påbörjad raksträcka. Alltså ingen belöning i halter, starter, vändningar (jag har kommit på mig med att jag nog har fastnat och blivit lite väl förutsägbar i belönandet). Det funkade finfint!!!
Inkallning jobbade med att gå tillbaka och belöna med köttbulle, efter några sånna kallade jag in och belönade inkallningarna med torrfoder.
Konglek det var ju ett tag sen och det är mycke spring i bena efter en i hennes tycke allt för lugn vecka så vi tog ett par steg tillbaka men på’t igen!!!
 
Ida
Fritt följ bra!!!
Inkallning med stå och ligg snabbt och bra men jag kan inte köra mer än en gång för då ställer hon sig och lägger sig på egen hand… Körde sen inkallningar med flera stå resp- flera ligg och då vaknar hon till och lyssnar ordentligt. Tror hon tycker det blir lite kuligare då…
Lite trix backa och framåt när hon stod mittemot mig, gick bra. Slalom mellan mina ben, nej hon förstod inte riktigt vad jag ville så hon provade kryp istället (riktigt fint men inte vad jag tänkt mig). Snurra höger och vänster, gick finnemang även om jag inte riktigt tror att hon vet vad det är jag vill att hon ska göra… Glad och villig att prova mina påhitt är hon i alla fall!Skrattar

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s