Schleeten…

…ja attans vad trött jag varit den här veckan! Jobbat till 19.30 och då har det blivit prommisar med hundarna…förutom idag då jag åkte till bussgaragen och tränade lite lydnad. Vid 21 är jag väl inte helt skärpt men jag tycker att det gick bra i alla fall, jag höll mig till det jag skulle och det är ju bra…annars är ju alltid risken att när jag är trött tappar fokus och ger mig på att träna "fel" saker vilket leder till iritation från min sida och det är ju inte bra…
 
Gnista fick först gå ett spår på ca 70 m med två apporter i, minimal liggtid & underlaget var plogad väg. Påsläpp fick hon vinkelrätt mot spåret rakt på en apport, hon nosade till på den men ville hellre vidare än att markera, jag plockade fram min burk med rå lever & då minsann small hon i backen. När hon ätit så fick hon fortsätta. Spårarbetet var bra men det var ju inte vad jag för dgen fokuserade på. Andra apporten stannade hon till på och markerade med liten fördröjning, vilket tesulterade i nästa burk rå lever. Sen ville hon vidare så jag släppte kopplet och hon fick frispåra tillbaka till bilen, hade inget "godistramp" som avslut för dagen men att få fortsätta spåra ät ju belöning bara det… Jag kommer att fortsätta med "värstingbelöningar och få pinnar ett tag till för det känns inte helt fel.Ler
Fritt följ där prio 1 fortfarande är att hon ska vara tyst, jag jobbar mycket med muntliga belöningar och det verkar tysta henne…kanske blir hon tryggare i vad hon gör och att det är rätt? Det funkar ju i alla fall och idag kunde jag jobba lite med sneda halter…själva marschern tycker jag känns himla fina.
Inkallning bra men hamnar lite långt ifrån mig i igången, det är ju en avvägning om jag ska plocka med det nu eller ej och jag tror det för tillfället blir ej…
Läggande och ställande under gång, både i fram och baklängesfot. Först hade hon lite svårt med stadgan i stå, för så fort jag satte handen i fickan tog hon steg och då blir det ju ingen belöning. Jag ska kunna ta upp godis och hålla handen framför munnen på henne innan hon får ta godbiten på min signal. Efter några gånger kom hon på sig.
Fjärrdirrigering, stå-ligg, ligg-stå, sitt-ligg, ligg-sitt, ett skifte i taget och teknik är a och o. Får hålla koll på stållandena, hon hukar lite i baken…
 
Ida har ju varit svår att ha kongen som extern belöning på men nu har den poletten verkligen trillat ner och det är jättekul! Jobbade med det i inkallningen och det funkade så bra. Härligt att hon vid dryga 6 års ålder fortfarande utvecklas.
Fritt följ ganska bra men hon tappade fokus i sättandena, då passade hon på att spana (kanske var det vilt som rörde sig i snåren) och sättandet blev långsamt. Hon som ju brukar ha ganska snabba sättanden, så kanske är det inget att hänga upp sig på…? Det blev lite sneda sättanden när hon inte var uppmärksam också, hon tar i för mycket och baken hamnar snett bakom mig.
Inkallning la jag kongen bakom henne, la henne ner, lämnade ca 30 m och kallade in så hon fick göra en slät med ingång innan hon fick springa tillbaka på "varsågod", farten var bra men första gången hoppade hon på mig i ingången. Hon fick ta kongen i alla fall men nästa gång var jag med och tog ett steg fram just när hon kom och då blev det bra. Sen körde jag en med stå och ligg och det gick jättebra, fin fart alla sträckor och bra stopp…kongen fick hon springa tillbaka och ta efter ingången. Avslutade med en slät igen.
Fjärrdirrigering körde ligg-sitt-stå och hon gjorde det så jäkla snyggt att jag belönade där och avslutade.
 
Ett kul pass var det i alla fall och nu ser jag fram emot nästa pass…………………

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s