Förkyld matte & lite träning

"Schleetenheten" från förra inlägget kan ha berott på att förkylning var i antågande…tycker att det var nyss jag var sjuk men nu är det uppenbarligen dax igen.Ledsen 
 
Ett par pass har det i alla fall blivit sen sist…med Ida är det samlat tempo och med Gnista är det lugn/tystnad/balans.
 
Ida är ju fartigare än nånsinn men då blir hon lite sprättigare och far iväg i lite för stora rörelser i tex stegförflyttningar och vändningar. Så den sedan länge rådande träningsbristen är kanske bra för henne… Trots detta så ska jag väl i ärlighetens namn säga att även om det är bra snurr på henne så har hon brister och ett förstapris i trean inte är helt självklart.
Fritt följ som sagt, lite fladdrigt och när det blir det så brister hon i kroppskontrollen. Det blir att hon tar i för mycket när hon ska ha med sig rumpan så den hamnar snett bakom mig, lite hoppigt  och så tappar hon lite fokus ibland och gör det hon tror…dvs hon gör vänster halt när jag gör slät halt… Testade att göra halt på vänster fot (brukar annars göra det på höger) och det kändes som att hon blev rakare i halten…får testa och se…
Inkallning tränade farten med kongen bakom henne och faktiskt gick det riktigt bra. Det är när det blir kortare sträckor som hon har lite dåligt tempo men det blevbättre efter lite laborerande.
Fjärrdirrigering snyggt!!!
 
Nån som däremot lider av träningsbristen och där det fått ordentliga konsekvenser är Gnista. För att Gnista ska må riktigt bra behöver hon minst ett ordentligt pass varje dag, med lydnad, spår, sök eller uppletande. Sånna dagar har det varit väldigt ont om senaste året och därav ljud under lydnaden…så det är där vi står nu, med basövningar för att få henne tyst, koncentrerad och balanserad. Men nog är det tråkigt att träna så här grundläggande saker när jag egentligen vill jobba vidare på de "riktiga" momenten.
Fritt följ dagens övning gick ut på att vänta…
1. hon fick sitta framför mig, jag la en köttbullsbit på marken och när hon setat och tittat på mig en stund "bra-varsågod"
2. hon fick sitta framför mig, jag la en köttbullsbit på marken, hon fick göra ingång och var den tyst och bra "bra-varsågod"
3. samma som ovan men även en bit fritt följ och när hon gick bra så "bra-varsågod"
4. samma som ovan men även halter och vändningar
5. samma som ovan men jag berömmer då och då men det är inte förrän på "varsågod" hon får ta godbitarna
Faktiskt tycker jag att hon var duktig och samlad mest hela tiden, inte många ljud men andningen låg lite högt. Men fortsätter så här så får vi se vad som händer.
Inkallning bra.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s