Två dar på raken…

…kanske en trendbrytare på G, hoppas det…!
 
Gnista fick först en koppelprommis och sen började vi som igår.
…eller rättare sagt, matten trodde att vi kunde börja med ingångar men se då kom ljud så då gick vi tillbaka till steg 1 i gårdagens träning. Så hon fick sitta mitt emot mig och jag la en godbit på marken emellan oss (tillräckligt nära mig för att jag skulle hinna sätta foten på den ifall hon tjuvade), sen fick hon sitta en stund och hålla kontakt och när jag märkte att hon slappnade av lite och inte satt på helspänn sa jag "bra-varsågod". Det gick bättre och hon var tyst (och det är ju vad som prioriteras just nu). Efter ett tag körde vi ingångar men efter ett par kom ljudet tillbaka så då gick jag tillbaka till sittandet ett par gånger innan jag gick vidare. Fortsatte så långt att jag gick ett kortare fritt följ och det gick bra.
Efter paus fortsatte jag så här ett litet tag innan jag gick vidare till att belöna ut handen efter att jag berömt och klappat om henne, men hon är inte så speciellt förtjust i att jag ska "kladda" på henne…fortsätter ändå med det så det kanske skapar en godisförväntan… När man ser tillbaka kanske jag borde ha "tvångsgosat" mer med henne när hon var valp…? Men det är ju alltid lätt att vara efterklok…
Efter pausen var hon i alla fall helt tyst!Skrattar Även i vänstersvängar och dubbel vänster…
Stå/ligg/sitt under gång i baklängesfot funkade bra, känns som orden sitter fint…testade också att medan jag backade säga nonsensord och sen rätt vad det var ett av kommandona och det funkade jättebra för det var bara rätt ord som skapade reaktion. Däremot bjuder hon mycket frivilligt när jag backar och är tyst, fast idag ville jag inte ha det utan bara när det kom kommando.
Fjärrdirrigering skiftet ligg-stå och idag försökte jag flytta lite längre ifrån (ca 1 m) utan att det kostade på tekniken, det gick faktiskt bra! Ett par gånger blev det en liten framåtrörelse, men då uteblev belöningen och hon fick göra om med mig lite närmre. Jobbade också med stadgan i ståendet och det gick helt okej, hon hukar lite nån gång bara. 
 
Ida fick en prommis med kongkastning i snön och hon far fram som ett jehu…rolig att titta på, synd att det var så mörkt annars hade jag tagit lite kort.
Fritt följ gick som igår ungefär, det känns inte helt fokuserat även om energin finns där…lite hoppig och tappar i position även om hon håller kontakten. Lite slafsigt intryck kan jag tänka. 
Inkallning med stå och ligg först slät med kongen bakom och sen en med stå och ligg då hon fick springa förbi och ta kongen ur min hand istället för att göra ingång. Nästan så hon tänkte ligg i ställandet så jag gav hand-dk där, men stoppet var bra, bra ligg, bra starter och fart. Kanke dax att sluta "blanda och ge" när det gäller kommandona utan bara ha stå-ligg och sen se till att jobba mer på farten så hon inte börjar "göra själv" innan kommandona? Får ta med det här till nästa pass…
Vittringsapportering, började med att bara köra med "min" pinne, först bara nosdutt innan belöning och sen att hon skulle apportera den…och jag blir ju plågsamt medveten om att det där med apporteringsbiten av momentet måste vi jobba på betydligt mer…den är riktigt usel just nu! Liiiite bättre blev det i alla fall under passets gång…
Fortsatte sen med att lägga ut fem pinnar som jag inte tagit i. Att lokalisera rätt pinne gör hon riktigt bra utan att plocka med några andra pinnar! Men som sagt, nu är det apporteringen av den lilla pinnen som ska jobbas på…kanske dax att leta sig tillbaka till apporteringsgrunderna och friska upp dom lite…Blinkar

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s