Dagens andra pass

Japp det blev ett pass till efter jobbet…först en prommis och sen fortsatte vi på förmiddagens övningar.
 
Gnista
Fortsatte med det koncentrerade och tysta fria följet, började med första övningen då hon sitter mitt emot mig, men efter ett par sånna kunde vi börja med ingångar och sen effektiviserade hon själv genom att strunta i sittandet mittemot mig och göra ingången direkt. Hela tiden tyst och hon kändes mindre intensiv (på ett positivt sätt). Fortsätte med fritt följ och hon gick bra, jobbade med en hel del saktagående, och sen vändningar…hela tiden var hon tyst…helt underbart! Det är så härligt självförstärkande för mig som förare när idéerna verkar funka Skrattar. Visserligen tappar hon lite i position men jag kunde faktiskt jobba lite med det också utan att hon lät något.
Inkallning, här kom ett litet startpip så tre av sex gånger gick jag tillbaka och kastade godbit bakom henne. Det två hon fick göra var det en med pip och den andra var tyst. Rent tekniskt sett gör hon det bra, jämn galopp hela vägen in och gör en fin ingång.
Ställande under gång (baklängesfot) och det är stadgan i ståendet som tränas och det gick bra. Jag backar med henne mitt emot mig, säger "stå" medan jag fortsätter backa ca 10 m, släpper godbit och går tillbaka in till hennes sida och medan hon förblir stående säger jag varsågod och hon får springa och ta godbiten. På det här sätter ser jag att hon har ett bra ställande och att ingen tass rör sig.
 
Med Gnista kändes det verkligen jättehärligt, inte den där ångesten som jag känt för att det inte funkat och att jag inte lyckats få henne tyst, samarbersvillig och fokuserad…en ljusning och ett hopp om att vi faktiskt SKA tävla i år!!!Ler För idag var hon på samma planhalva som jag!!!
 
Ida
Lite fritt följ som till en början var lite buffigt och snett i sättandena men efter en stund blev det bättre för att mot slutet kännas riktigt bra.
Apporteringsdelen av vittringsapporteringen, började med att hon skulle sitta vid min sida och bara hålla fast. Det gick ganska bra men jag måste vara noga med vart i munnen det är okej att ha apporten. Hon vill nämligen slänga bak den i munnen  och då är tugger ett faktum…måste joba på att det är bakom hörntänderna den ska ligga. En anna sak att jobba på är upptagandet, hon har ingen bra teknik där för ibland tar hon hjälp av en tass och ibland får hon dåligt grepp och tappar…klantan.
Alltså, just nu är det att hålla på rätt sätt och att plocka upp den på ett bra sätt som ska jobbas på…
Avslutade med baklängsfot och stå, sitt, ligg kommandon….antingen hade hon stängt av för dagen eller också har tanten blandat ihop kommandona helt…Blinkar

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s