Ett kort pass

Åkte till Öja för prommis och hundträning, när prommisen var avklarad och jag tränat Gnista och sen så smått börjat med Ida ringde telefonen…det var en påminnelse om ett telefonmöte jag missat…så det var bara att ta med en greksallad från pizzerian och åka hem och sätta sig i telefon. Lite kort om träningen kommer jag i alla fall att skriva…
 
Gnista fick fortsätta med koncentrationsövningarna och det gick verkligen såååååå bra!!! Det går snabbare och snabbare för henne att hamna i rätt sinnesstämning/intensitetsnivå/koncentration…eller vad man nu vill kalla det…
Började med mitt emot, sen ingångar, sen ingångar och fritt följ, sen la jag på halt och sen stegförflyttningar och svängar…dessutom kunde jag jobba med positionen UTAN att hon lät!!!Skrattar Helt underbart!!! Jobbar med belöningarna och att jag ska kunna klappa om henne innan belöningen kommer, inte så populärt men idag följdes "lidandet" av blodpudding så hon stod ut. Började lägga godbiten på backen och efter ett tag kom det ur handen.
Fick ett tips idag att inte bara börja passet med koncentrationsövningar utan också avsluta det så för att hunden ska ha dom minnesbilderna till nästa pass…bra idé så det provade vi idag. Så innan Gnista skulle in i bilen gick vi tillbaka till första övningen att sitta mittemot och avslutade det så.
Inkallning, 2/6 gånger kallade jag in, övriga gick jag tillbaka och kastade godbiten bakom Gnista. Lite pip på utandning vid ett tillfälle och ett litet strtskall på en av inkallningarna…kanske ska jag gå tillbaka 6/6 gånger istället…..?
Ställande under gång, bra tror jag, eftersom jag gjorde det tävlingsmässigt minus sättandet så såg jag ju inte allt…men det kändes bra och som att hon stod stilla.
 
Ida fick ett väldigt kort pass med ord-träning, stå/sitt/ligg, men hon tittade bara på mig och såg väldigt "blond" ut som om hon aaaaaaaldrig hört dom där orden….så i morgon får hon vilodag…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s