En fantastisk helg!

Helgen har varit fantastisk och det är sånna här dagar som gör att jag verkligen älskar vintern! 5-10 minusgrader mitt på dan, sol från en klarblå himmel och ledighet så jag kan vara ute och njuta av det… Nedan hittar du lite bilder på Ida från här om veckan, på Henrik från vår korvgrillning igår och nåt från idag då Henril och Gnista klättrade upp på kommunens snötipp.
 
Träningsmässigt så jobbar vi på så smått…igår varsitt litet pass efter Henriks och min korvgrillning och idag var det ridhusträning.
 
Gnista är det tystnad och koncentration, det går faktiskt riktigt bra. Jag börjar i grundövningar en stund och sen kan jag avancera lite olika snabbt. I ridhuset idag kunde jag jobba med position i ingångarna och det är ett stort steg framåt. Vi fortsätter så här… Så körde vi en del fritt följ som kändes skapligt. Men det viktigaste av allt var ju att hon var tyst!Skrattar
Fjärrdirrigering, skiftet ligg-stå går mest riktigt fint…jag jobbar nära men nu har jag tagit bort godbiten från min vänsterhand som blivit en handtarget och så kommer godbiten från min högerhand istället. Vänsterhanden kommer sen att bli mitt handtecken.
 
Ida fick värma upp med ett kortare fritt följ som gick skapligt…tycker kanske att det är lite slängit och brister i position om man ska peta i det (och det ska man förståssBlinkar).
Inkallning med stå och ligg gick skapligt men hon tänker ligg på stå…blir dock stående när jag gör handtecknet för stå…antingen ska jag köra ord och handtecken ett tag eller också träna mer kommandoladdning…vi får se hur jag gör. Bra läggande men sist sträckan var det bara nåt halvhjärtat galoppsprång på och en hoppig (inte på mig men hon hoppar in i position) ingång.
Vittringsapportering först med bara min pinne, duttar bra på den och gör en apport som är hafsig…det vr ju det där med att bara träna själva apporteringsbiten som jag tycktes ha glömt…fy på mej! Men inte gjorde jag något åt det inte utan jag fortsatte med pinnarna och att lägga ut fem neutrala pinnar. Där stökade hon lite, jag vet inte om det var ridhusunderlaget som störde ut henne. Jag såg henne i alla fall nosa till på rätt pinne (alltså orden tligare än vad hon gjorde på de andra pinnarna) men sen snusa vidare och efter en stund bli stående och titta på mig… Matten får väl vara lite ordentligare nästa gång och kanske se till att det blir tätare med träningstillfällen i detta moment så kanske säkerheten bygger på sig.
 
 
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En fantastisk helg!

  1. Ullis skriver:

    tack. det var läsning för en hundträningssugen själ 😉 /Ullis

  2. Anna skriver:

    ja men vad gör man inte för en sjuklig kamrat…;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s