Ett pass till…

I kväll var det hem från jobbet, smälla ihop lite rester och sen skjutsa Henrik till gympan. I den en och en halv timman han var där åkte jag till bussgaragen för hundprommis och träning.
 
Gnista
Grundövningar med godis tycker jag inte funkade lika bra som tidigare, lite mer ljud så vi låg kvar i de enklaste övningarna. Men jag är ganska nöjd med mig sjäv, att jag lyckades hålla fokus på rätt saker.
Grundövningar med kong och lina, efter pausen var korven slut så jag beslöt att testa samma grundövningar med kongen. Hakade på en lina för att Gnista inte skulle tjuva och leka "sin" väldigt ensidiga lek…annars vill jag inte använad lina, tycker att det blir en falsk säkerhet då hunden snabbt när sig när det är lina och inte. Men nu hade jag alltså tänkt till och linan skulle få ligga på backen hela tiden och bara användas om hon skulle försöka tjuva den utlagda kongen.
Hur jag kunde tro att jag kunde få till ingångar vetr jag inte riktigt för hon var ljudlig…men jag sa till henne att lägga sig och så fick hon göra det tills hon tog kontakt med mig och var tyst, då fick hon ett "varsågod" och ta kongen någon meter ifrån henne. Hon fick tugga på den en liten stund innan hon fick lämna den ifrån sig och så gjorde vi samma sak igen. Det hela kändes inte helt tokigt så i morgon fortsätter vi…kongen har i alla fall ett betydligt mycket större värde än godis…
 
Ida
Fritt följ energin är bra men li början lite buffigt.
Sättande under gång bra.
Inkallning med stå och ligg lite bättre än igår men så gav jag också ett litet dk vid stå. Inga ingångar utan det är farten i starterna som är viktigast.
Vittringsdirrigering, hålla och plocka började gansta tuggigt, byter grepp och skakar…men då plockar jag bara ifrån henne pinnen och så får hon göra igen medan om hon sköter sig så byter jag direkt med godbit. Jobbar med henne framför mig.
Sen plocka övning och det gick ganska så fint efter ett par gånger…men efter ett tag vet jag inte om det var snön på pinnen som skulle skakas bort…då bröt vi.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s