Träning i grupp

Här om veckan fick jag frågan om jag ville vara med & träna i en grupp på tisdagförmiddagar och efter lite pusslande så hoppas jag nu ha gjort mig ledig på tisdagar mellan 9.30 och 13. Jag behöver lite andra ögon och sen det tävlingsmässiga är ju alltid bra att träna, så det ska bli kul.
 
Ida fick vilodag idag och Gnista fick ett pass lydnad och ett uppletande…eller vad det nu var…?Förvirrad
 
Gnista fick börja med platsliggning tillsammans med de andra hundarna (en face rase, en schäfer och en flat-pojke som blev såååå kär i Gnista, men jag tror det var Idas dofter som förvillade honom…). Jag lämnade bara ca 15 m eftersom planen inte var plogad och parkeringen inte var så mycket större. Hon låg okej men hon nosade lite vid ett tillfälle. När vi hämtade hundarna började den kärlekskranka flat-hanen högljudt tala om hur vacker Gnista är…jag gick därifrån och dom fortsatte lite till.
Sen körde vi igenom hundarna en efter en…
Med Gnista var planen att gå in och få kommendering medan jag körde grundövningar och linförighet med tystnad som högsta prioritet! Det gick riktigt bra, speciellt med tanke på att jag tog henne ganska direkt från bilen…på väg mot träningsplatsen körde jag ett par grundövningar med att hon sitter mitt emot mig med korvbit framför  sig och på "varsågod" får hon ta den. Inne på plan ställde jag upp och hon fick sätta sig fot brevid mig, la en korvbit framför oss och sen startade vi på kommenderingen och när vi gått en bit sa jag "varsågod" och hon fick springa tillbaka och ta den. Fortsatte så ett tag och sen började jag belöna med korv från handen. Tystnad mest hela tiden och mest bra position. Ett par pip men då bröt jag direkt och gick tillbaka till grundövningar och då blev hon tyst igen. Mot slutet gjorde hon ett par ganska så dåliga helt-om-marsch, har inte upplevt det som ett problem tidigare men jag får ta och hålla koll på det.
Inkallning med kommendering blev det sen, jag valde att gå tillbaka två gånger och kasta korvbit bakom henne eftersom jag befarade startskall…tredje gången blev det inkallning och den var tyst!
Avslutade med lite fritt följ och det var ännu bättre än den inledande Skrattar
 
Efter fikat blev det uppletande….så pinsamt illa gick det så en beskrivning känns överflödig, MEN apporteringar MÅSTE tränas!!!

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s