Svacka…?

Måndagen den 15 februari
 
Efter att jag har känt inspirationen komma åter så hade jag förra veckan en svacka…kanske berodde det på att jag jobbade till 21 och att det inte blir så mycket tränat då…? Tisdagens träning var i alla fall uselt dålig, Gnista lät och jag lyckades inte få henne i balans…så nu är det slut med gruppträning för Gnistas del tills hon är mogen för det. Fram till dess är det i lugn och ro vi kommer att träna på…och det blir Ida som ska få lydnadsträning, så efter löpet (som är på gång snart för hon fäller nåt djävulskt) säger jag bara "trean, here we come"Skrattar.
 
Ikväll hann i alla fall hundarna få varsitt pass innan det var dax för Henrik-aktiviteter…
 
Gnista
Koncentrationsövningar på vägstumpen bakopm bussgaragen och åter igen gick det riktigt bra! Kunde jobba med position utan att det blev ljud av det. En ny variant var att jag släppte korvbit framför oss och så gjorde vi sidoförflyttningar till höger runt den. Det gick också bra och är nog något jag ska vidareutveckla.
Fritt följ idag provade jag en variant som Camilla Berg (Ullhedens kennel) visade när jag var på en lydnadsdag med henne som terv-kenneln Turbulens hade. Det var att hålla godbiten framför näsan på hunden..eller i alla falll på ett ställe framför hunden så att hunden går i korrekt possition. Jag var lite tveksam då men nu har idéen snurrat ett antal varv i huvudet och jag vet fortfarande inte om det är en bra grej men jag har nog en idé om hur jag kan gå vidare… Gnista gick i alla fall med bra energi, väldigt fokuserat och tyst. Tog vid ett par tillfällen bort godbiten (tog den bakom ryggen) och då gick hennes blick upp till mig och efter ett par steg så fram med godbiten igen och hon fick ta den på bra. Men jag trixar vidare så får vi se om övningen passar…
Inkallning belönade kvarsittande och sen gjorde jag någera inkallningar som var tysta och snabba. Belönade med att hålla godbiten i samma position som i tidigare fritt följ, första gången bromsade hon in lite sent så det blev en liten lov men sen var det hur snygga ingångar som helst!!!Skrattar
 
 Ida
Fritt följ okej, men brister i position i mellanåt…lite hafsigt. MEn trevlig energi och glädje.
Sättande under gång bra.,
Inkallning med stå och ligg eller rättare sagt bara sista delen, inkallning från ligg på kort avstånd och utan ingång tre gånger av fyra. Den enda ingången blev lite hafsig men nu är det ju fart ända in som prioriteras!
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s