Sök & lydnad

I går figgade jag på MH för ett gäng mallar från Grimners kennel, över lag riktigt bra hundar så då är det roligt! Innan jag åkte hem fick sig hundarna varsitt lydnadspass och det gick riktigt bra, så även om man är bra slut i kroppen efter en dags avståndslekande och spökande så blev det minst en timma skulle jag tro.Skrattar
Lättsövd var jag i alla fall, så efter ett ett par glas vin så var det sängen som gällde redan vid 11.
 
Somnar man så tidigt så klev jag pigg och utvilad ur sängen vid halv 8 och halv 9 var jag iväg till klubben. Hade tänkt sitta där och njuta av lugnet och gå prommis med hundarna, men väl där så insåg jag att jag hade lite jobb att ta itu med. Vid halv 11 for jag i alla fall till sökskogen för första träffen med sökkurs 1 som blivit en öppen träningsgrupp.
 
Gnista fick gå sist i söket eftersom hon nyss löpt och jag kan väl tycka att det var lite ofokuserat och "post-löp-slött" men hon gör vad hon ska. Solen sken och det blev ganska varmt, starkt uppförslut på höger sida med berg och upp i blåbärsskog på vänster.
Första skicket till höger, fig på djupet, markering med egen rulle, kopplat påvis – lite vattendrickning i ett dike men sen fortsatte hon ut och markerade bra, inge sug i påviset och hon skulle gå i diket även där men då sa jag till henne och hon fortsatte ut till figgen. Under transporten tillbaka avvek hon igen för diket…hmmmm…
Andra skicket inte speciellt bra drag ut men hon jobbar sig ut till figgen och markerar bra, kopplat påvis – ingen vattendrickning här inte, för här fanns inga diken att dricka ur. Transporten blev tjatig från min sida då hon gärna vill gå i förväg.
Tredje skicket hade jag figgen längre fram i en bergsskreva med lock som hunden kan kika över, jag hade tänkt att jag skulle skicka ca 20 m innn skrevan så hon skulle få figgen på tillbakavägen. Men nu blir det inte alltid som man tänkt så hon gjorde återgången lite tidigare än vad jag tänkt, så då bidde det ett tomslag.
Fjärde skicket var ett planerat tomslag som blev helt okej.
Femte skicket tog hon den utlagda figgen med en gång och gjorde en bra markering och påvis, åter igen en mindre bra transport…
Sjätte skicket var tanken att vi skull gå över till system med lite tubost hos figgen, men jag min klant glömde ta bort rullen så hon markerade i alla fall…så bra markering på stående figg, löst påvis och så lite bättre transport den här gången.
Sjunde skicket figg på djupet, bra ut och åt tubost en stund innan figg blev passiv och Gnista kom tillbaka.
Åttonde skicket skickade med flying och här hade hon bäst fart av alla skick, med en jämn och fin galopp passerade hon bara nån halvmeter ifrån mig. Ut till figg och smaska ost innan hon kom tillbaka, försökte med flying här också men då fick jag ett stopp efter fem meter. Tog tillbaka och skickade om och då gick det bra.
Nionde skicket här syntes inte figgen men hon gick bra ut i alla fall utan stopp.
Tionde skicket här fick hon flera stopp innan hon gick ut till figg, jag gick med ut i rutan och skickade om tills hon tagit sig fram till figgen.
Elfte skicket figgen fick komma närmre stigen och sen springa ut när jag skickade. Belönade med en burk köttfärs! Sprang bra ut.
Tolfte skicket samma här! Hade hon sett figgen bättre hade farten varit bättre för hon ökade när hon väl fick se honom.
 
Lärdomar av detta pass blev…
…träna transporter!!!!
…efter åttonde skicket skulle jag ha börjat ta in figgarna närmre stigen, då hade hon nog orkat fler än 12 skick.
…förbättra draget i påvisen, som det är nu finns risken att hon kanske börjar pyssla med annat.
 
Åkte till klubben och promenerade Ida innan Gnista fick ett pass lydnad i värmen.
 
Gnista var riktigt på hugget och när jag tyckte att det var nog ställde hon sig 10 m från mig och menade på att vi kunde gott träna ett tag till….DÅ har man väl ändå lyckats!
Fritt följ – pyssel med starter, vändningar, stegförflyttningar och svängtagning. Det gick mest riktigt bra, sen skulle jag kunna peta i massor med småsaker men det avstår jag ifrån just nu. Jag är bara glad att hennes arbetsattityd har förbättrats avsevärt och att hon är tyst hela tiden. Skrattar
Inkallning – slät från sittande, med stå från sittande, med stå och ligg från liggande, över lag gick det riktigt bra. MEN hon va och nallade dutten jag lagt bakom henne ett par gånger när jag lämnade henne. Jag gör ingen grej av det utan vi gör bara om och så lämnar jag och efter halva sträckan vänder jag mig och går backandes ifrån henne så jag har koll. Det här med dutt bakom hunden är jag lite fundersam över men just nu är det nog det bästa eftersom jag vill ha långa inkallningar med snabba stopp och att alla stopp ska vara snabba. Börjar jag ha grejen hos mig så kommer stegen…men jag ska nog variera belöningens possition, den jan ju lika gärna ligga snett bakom, eller brevid sträckan…ska testa det…
Kryp – börjar gå riktigt, riktigt bra…idag kröp hon långt rakt fram och faktiskt var tendensen att hamna framför mina fötter minimal…bara fåtalet steg på ca 15 m. Nu var det ju inte 15 m på sträck utan med belöningspauser, men nog blev det ibland 5 m i sträck. En gång reste hon sig men då var jag bara tyst och väntade, efter någon minut la hon sig igen och jag klickade liggande kontakt och sen fortsatte vi. Körde även en del vänster, som hon är riktigt grym på…kanske dax att lägga lite mer krut på högersvängar…?
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s