Lydnad med Gnista-grus

Jag är lite irri på den här bloggtjänsten…förut kunde jag gå in på en sida och kolla hur många besökare det varit och i vissa fall varifrån de kommit, men nu hittar jag inte den sidan. Sånt är ju kul att veta ju…avvaktar ett tag och hittar jag inte den sidan igen så får jag väl leta rätt på en annan bloggleverantör även om det är trist efter ganska precis 5 år.
 
Men, men tillbaka till lydnaden med Gnista
Framåtsändande:
– galopp mot musmatta – bra fart men hon stannar och vänder upp strax innan, inget jag vill ha så jag trixade vidare…
– galopp mot musmatta och saktagående – hon vände upp i alla fall…men galoppen är bra och det sker ett skifte i alla fall men det är ju inte så bra.
– stå vid musmatta och titta framåt – för att komma bort från att hon vänder upp ställde jag henne vid musmattan och ställde mig bakom henne, klickade & kastade kampdutten över huvudet på henne när hon tittade rakt fram. Jag tycker att det funkade bra men det kommer att behöva tränas flera gånger innan hon har förväntan på rätt ställe.
– saktagående från musmatta med olika belöningsplacering – började med att lägga kampdutten bakom mig så vi gick från den och det funkade som vanligt bra (i alla fall efter att jag fångat henne i svansen ett par gånger när hon försökte tjuva den), efter ett par gånger kastade jag ut dutten till vänster sidan om oss och det gick också bra, efter ett par gånger kastade jag den till höger men då hade hon lite svårt med riktningen fast efter några meter fotgående så kom hon in i det också. Riktigt bra och stabilt saktagående har hon i alla fall med kmpdutten utlags, håller jag däremot i den eller stoppar den på mig så börjar hon kika bakåt.
Fritt följ – gick ganska så bra, jag skulle ju önska mer driv men hon går bra och är tyst så det ska jag vara nöjd med just nu!
Kryp – mattes duktiga flicka gör det så jäkla fint!!!Rött hjärta
Metallapport – startskall, bra fart ut, tar den bra och okej fart in…kunde vara lite bättre in och det blev den när jag tog fram kampdutten så hon såg den. Ändå håller hon fast apporten och gör ingång innan jag kastar den efter avlämnandet.
Tungapport –  jobbade lite med greppet genom att backa ifrån och hon får ta den framhållna apporten medan jag backar ifrån, sen kampar vi med den tills hon håller den hårt, då bryter jag och hon får kampdutten kastad. M¨ste träna mer så här för när man sen kör apporteringen så ligger den lite löst och det inverkar ju på farten…även om hon försöker galoppera och gör det så gott hon kan. Det skulle i alla fall bli bättre om hon höll den i ett fastare grepp!
Hopp-sitt-hopp – provade först med musmattan på uthoppet, men det fick jag inte alls att funka så då gick vi tillbara till kastad kampdutt över huvudet på henne och det funkade ju hyfsat…men det blir ju inte samma precision. Blandade upp uthoppen med några hopp-sitt-hopp och det gick väl okej men hon hamnar snett lite för ofta…får försöka få till det parallellt med att träna återhopp från "omöjliga vinklar".

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s