Parrrty trix

Gårdagen ägnades åt slappa på förmiddagen och stranden på eftermiddgen så Henrik fick bada och på kvällen var det mat hos pappa och mamma. Hundarna fick med andra ord en ganska tråkig dag…men hos pappa och mamma fick de i alla fall sitta uppbundna ute på tomten. Det gillar Ida medan Gnista tycker att det är ganska trist, så efter maten tränade jag Gnista i lite kryp och fritt följ innan jag tog fram "tepåsen"…
 
"Tepåsen" är en plastpåse med lite Brunkullans te i som jag vill att Gnista ska markera. Det här teet har jag valt för det luktar ganska starkt och distinkt. Eftersom jag inte har några planer på att förfina uppgiften utan mest träna in för att ha det som aktivering och uppvisningstrick så är jag inte så noga som jag skulle kunna vara men vi får se hur långt jag kommer med det här ändå Skrattar! Belönar med klick+konglek alt. godis
Min träningsplan ser i alla fall ut såhär:
1. "Tepåse", synlig i min hand som nostarget
2. "Tepåse", synlig liggande på marken som nostarget
3. "Tepåse", dold i min hand som nostarget, håller fram två knutna händer och hon ska markera den rätta
4. Nostarget + liggmarkering
5. "Tepåse", dold inne/ute
6. "Tepåse", dold i annan människas hand, samma övning som 3
7. Utöka övning 6 med flera händer utan "Tepåse"
8. En person som stoppat på sig "Tepåsen", börja i fickhöjd för att sen utöka lägen från skor till axlar
9. Utöka övning 8 med flera personer utan "Tepåse", först på rad så hon får söka av dem en i taget sen försvår med att placera dem mer och mer i klunga (eller att låta folk passera à la tullen Blinkar).
 
Målet är i alla fall att Gnista ska kopplad eller lös kunna söka av en grupp med ett antal personer och sen liggmarkera den som har "Tepåsen" på sig. Men som sagt, vi får se jur långt vi kommer…
 
Tillbaka till igår kväll då…
Jag har sedan tidigare jobbat med 1, 2, 3, 4 (jobbat lite med men långt ifrån klart), 5 så nu ville jag testa 6. Började med att Henrik fick hålla fram händerna och ha "Tepåsen", det gick bra. Sen fick hans kusiner turas om, det funka men jag tycker nog att stressnivån ökade lite där, men om det berodde på uppgiften, för dålig uppvärmning eller belöningen med kong-kamp vet jag inte riktigt. Jag tyckte hon hafsade över sökandet lite och var inte riktigt så tydlig som jag skulle önska i markeringarna (nosduttar på rätt hand nöjde jag mig med eftersom liggmarkeringen inte är så bra och sen vill jag ju ha nosdutt på platsen först och sen en liggmarkering…tror jag). Men att det var barn i åldrarna 2-14 spelade ingen roll.
 
Småbarna fick sen kasta kong till Gnista och hon är så duktig, där har doggie-zen betalat sig! En 2-åring och en 4-åring turdes om att kasta och Gnista stod still medan de svängde med bollen och så slutligen kastade, sprang inte förrän "varsågod"Rött hjärta!
 
Avslutade med att 2-åringen fick gömma "Tepåsen" och så fick Gnista leta reda på den, även här nöjde jag mig med nosdutt för om jag väntar tenderar hon att ta upp den och det vill jag ju inte.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s