Sök & lite lydnad

Idag var det sök igen, Ida fick vara med och valla rutan och sen fick Gnista gå först ut.
 
Jag hade bestämt mig för att det får var SLUT på tjatiga transporter och att det måste på något sätt löna sig att ha matten med sig tillbaka till stigen utan att jag går och matar hela vägen in!
Planen för dagen var att börja med figgarna synliga på ca 15 m djup, jag skulle skicka ut, hon skulle få äta tubost, jag hämta och köra TYST transport tillbaka. Om hon drog iväg skulle jag bara stanna och vänta tills hon kom tillbaka (eller ev. gå tillbaka ut), i alla fall inte gå ut på stigen innan hon var vid min sida. Snabbt skick på nästa figg när vi kommit ut på stigen. 
 
Jag kommer bara att skriva om transporterna eftersom det var vad jag huvudsakligen tränade och att gå ut inte var några problem.
Första skicket till vänster, drog iväg ner på stigen, kollade lite där, kom utåt igen, bajsade på vägen ut (jag som trodde hon var färdigrastad innan men det hade jag visst slarvat med), jag gick utåt, hon kom till mig, gick bra brevid, när jag var någon meter från stigen gick hon före igen, jag stannade först och sen backade ut några meter, hon kom och vi klarade transporten in till nästa skick.
Andra skicket till höger, drog före, jag stod still, följde figgen som börjat gå vidare, jag ropade, hon kom tillbaka, transport en bit, jag svänger, Gnista går vidare rakt fram, kopmmer åter när hon ser att jag står och väntar i skogen, nu följer hon mina svängar bättre, transport in till nästa skick.
Tredje skicket till vänster, inga långa rundor utan upptäcker snabbare och snabbare att jag stannar när hon drar ifrån, ett par gånger sker detta.
Fjärde skicket till höger, samma som tre.
Femte skicket till vänster, figgen har fått flytta ut på ca 40 m, transport okej, ett par gånger går hon före men kommer ganska bra, här började hon leta vatten på ett ställe (det var ganska varmt) men kom snart tillbaka, transport in till stigen och nästa skick.
Sjätte skicket till höger, bra! Bara någon gång som hon drog ifrån lite grand men nu var hon snabbt tillbaka när jag stannade.
Sjunde skicket till vänster, bra!
 
Summering: Det kändes riktigt bra och jag kunde vara ganska så tyst och lyckades nog låta bli att tjata! Mission acomplished!Skrattar  Får jag hålla på såhär ett tag till så blir det riktigt bra, viktigt att inte trilla tillbaka i tjateriet igen…Blinkar
 
På klubben fick Ida leka lite, ingen seriös träning men hon var inte ledsen för det.
Gnista fick fortsätta lite samma som i skogen…
Ingång på plan, drar hon före så stannade jag och ev backade några meter, när hon gick vid min sida igen så fortsatte vi ut på plan. Ställde upp för fritt följ och snabb belöning med kastad kamp-dutt. Utökade sen med längre fritt följ, det måste vi jobba med med för hon gnyr lite när hon tycker att det är dax för belöning. Men det är nog den där externa belöningen jag ska lägga vid plankanten eller nåt….ska klura vidare där…
Saktagående okej, bytte riktning och gick på andra ledden över plan och det funkade det också.
Inkallning med stå och ligg då jag lägger kamp-dutten bakom henne och lämnar ca 40 m, kallar in och säger "stå" på halva sträckan (bra stå), backar ifrån vidare ytterligare ca 40 m, kallar in och lägger på halva sträckan (bra ligg) och därifrån belönade jag genom att säga "varsågod" och hon fick ta kamp-dutten. Hon har bra stadga i ståendet och liggandet, bra fart ooch bra stopp! Nu gäller det att få ut sträckan till mig när jag säger kommandona…
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s