Visa lite sök, lydnad & testa av…

Igår hade jag sökkurs och det är så himla kul att se hur alla hundar utvecklas från gång till gång. Gnista fick visa markeringar och tomslag, och hon är så stabil och säker att visa med för även om det inte blir perfekt alla gånger så gör hon det hon ska.Skrattar
Första skicket till höger, öppen fig på ca 20 m så att deltagarna kunde se markeringen, löst påvis. Jag hade precis innan kursdeltagarna kom fått för mig att fixa till inställningen på rullen och dra upp den lite…big mistake…hon fick inte fatt på den, men rådiga figgen hjälpte henne lite så då gick det (jag tog sen bort vanliga halsbandet så norskrullens halsring hamnade längre ner på halsen och då gick det bra). Bäst för dagen var att "transportträningen" i söndags redan hade gett utdelning och alla transporter var ganska så bra Ler
Andra skicket till vänster, ca 20 m öppen fig, bra markering, kopplade på och visade på, riktigt bra tryck i påviset, släppte kopplet efter ca 5 m (blev risigt och stenigt och jag har självbevarelsedrift), åter igen en bra transport tillbaka.
Tredje skicket till höger, hade tagit figgen med tillbaka vid förra slaget så det var tomt, jag hade önskat att hon jobbade sig mer rakt ut och gick i framslag men hon gick utåt och i bakslag, kollde gamla legan…något att jobba på…men hon går ju ut på djupet och jobbar i alla fall…
Fjärde skicket till vänster, fig ca 20 m ut öppen, bra markering, löst påvis, bra transport.
 
Idag fick Ida mest leka lite fjärrdirrigering på kort avstånd från mig, fokucerade på bra skiften och stadga däremellan. Hon ääääär bra duktigt Ida-gumman! Superskiften! Skrattar
 
Gnista fick först träna lite framåtsändande och apportering innan jag körde igenom lägre-lyndaden (minus krypet som jag ideligen glömmer…illa…får lägga in det nästa gång).
Framåtsändande:
Saktagående från musmatta – bra! Men det går bäst då kamp-dutten ligger bakom oss och hon ser att jag lägger den där, då går det rakt och stabilt (okej, nån tjuvis tar hon men oftast inte). Har jag den i ryggfickan går hon bra ca 10 m, sen börjar hon valla lite grand. Inte mycke men hon små-vrider på huvudet och då blir det lite krokigt, men jag tror jag fortsätter variera vart belöningen finns i alla fall för det har ju blivit bättre! Förut kom hon bara nån/några meter och sen vände hon och tittade på mig när jag hade den i fickan. 
Galopp till musmatta – med utlagd kamp-dutt bakom, det funkar bra…jag vet inte om jag tänker rätt men idag belönade jag galoppen precis när hon var vid den och innan hon vänt sig om…undrar om det kan få bort att hon vänder upp vid musmattan innan hon fprtsätter med saktagående…??? Bara testar lite…får se hur jag går vidare…
Transport och galopp till musmatta – bra!
Transport, galopp till musmatta, temposkifte och saktagående – bra men vid musmattan vänder hon upp och väntar på mig, så här i efterhand var jag dum som upprepade sakta-kommandot två gånger innan hon fortsatte framåt sakta…men jag ville ju inte att hon skulle springa och ta grejen på egen hand…dumt, dumt, nästa gång INGET TJAT!!! Tjuvar hon får jag väl lägga upp övningen bättre då!
 
Apportering – bra saker: inget tugg (någon liten rullning kanske), fina ingångar dåliga saker: dålig fart in, stadgan i kvarsittandet innan kommando. Farten in ska jag ha en medhjälpare när jag tränar så jag kan stå still, jag har tidigare backat när hon är påväg ut för att höja farten och det funkan när jag gör just det men det har inte smittat av sig på korta ingångar…så nya idéer ska provas! Stadgan i kvarsittandet jobbade jag på genom att kasta apporten, avvakta lite och sen beköna med kamplek hos mig innan vi ställde upp igen.
 
Lägre-lydnaden: under hela programmet såg jag glad och uppmuntrande ut och mellan momenten jobbade jag med tillåtna belöningar som röst och omklappningar, efter programmet sprang vi av plan och lekte med kampduttarna. Måste ju hitta sätt att få henne att tycka att det är helt okej att jobba många moment utan leksaker eller godis.Jag tycker i alla fall att det på den punkten gick ganska okej med tanke på att det här är något jag sällan tränar.
Linförighet – bra! Tyst och fokuserad! Sen fanns det givetvis briste, som att hon ibland ligger lite långt fram och lite sned sättanden men det bråkar jag inte om nu…tyst och fokuserad är viktigast!
Framförgående – stretar men det här momentet tänker jag inte lägga massa tid på, trevligt är i alla fall att hon står kvar i halterna…tack vare vinterns stadgeträning!
Läggande under gång – här kom ett skall när hon la sig, jag bröt omedelbart och gick tillbaka till momentets startpunkt och la henne där en stund innan vi gjorde om och då var hon tyst. Bra ligg, som jag belönade henne för muntligt efter bara några meter (medan hon fick ligga kvar berömde jag henne och gick tillbaka och klappade om medan hon låg, innan jag lämnade igen).
Inkallning – Bra!
Apportering –  här märkte jag att retningen i och med att jag backar ifrån (för att öka avståndet och få upp farten) inte har varit bra för när hon tagit apporten, vänt och såg att jag var nära stannade hon halvvägs tillbaka och tittade på mig och släppte apporten, bröt momentet och gjorde om…då gick det bättre men denna gång kostade jag på mig ett "apport" när hon stannade till på tillbakavägen…inte bra, måste jobbas på!!!!
Hopp-sitt-hopp – nja, hon gjorde ju nästan vad hon skulle men inte var det bra inte, dk i sättandet och hon vänder upp för tidigt…träna, träna, träna…
 
Kryp – blev inget i programmet så det tog jag efteråt och hon var inte riktigt på hugget, flera gånger reste hon sig…då står jag bara still och väntar på att hon lägger sig igen och det gör hon efter en liten stund, sen kan vi fortsätta med krypet och då brukar det gå bättre. När hon reser sig väljer jag att inget säga för jag vill jobba med ett helt frivilligt kryp utan tryck och krav, för Gnista tror jag det ger bästa krypet. Sen att det tar en jäkla tid att träna på det här sättet må så vara för jag tror det lönar sig i längden Skrattar.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s