Det går åt rätt håll…

…både med hälsan, som sakta men säkert blir lite bättre och orken är nog påväg tillbaka, och i hundträningen, Gnista går riktigt bra och jag känner mig lite bättre fokuserad. Kanske skulle jag anmäla till lite söktävlingar?
 
Vad gjorde vi idag då?
 
Gnista
Fritt följ – långa sträckor
Belönade med kastad kamprulle så att hon vänder utåt med huvudet. Hon tränger något fortfarande och gör hon det gör vi slät halt. Försöker banta bort alla fot-kommandon i fria följet för att öka hennes koncentration. Hon fortsätter vara tyst och det är trevligt, enstaka skall ngon gång men då la jag henne ner några sekunder och sen tog jag med henne fot när jag passerade…det sättet att jobba har funkat bra på henne tycker jag, hoppas det håller i sig!
Fritt följ – ingångar, vändningar och stegförflyttningar
Tyst här också och det funkade ganska så bra tycker jag. Belönade med korv.
Inkallning med stå och ligg
Min lilla variant med kamprullen bakom Gnista och sen att jag lämnar ca 40 m, kallar in och stället på ca halva sträckan, hon får stå kvar där medan jag backar vidare ca 40 m, kallar in och lägger på ca halva sträckan, efter bra läggande fick hon springa och ta kamprullen. Körde även släta inkallningar med kamprulle bakom. Allt funkade bra.
Kryp
Blandade lite att stå upprätt och följa korvhand, kom på att när det är följa korvhanden så ska hon få krypa längt (minst 4 m) innan hon får korven medan om jag står upprätt så får hon korven tidigt, kanske efter bara ett steg. Testar så, så får jag se…
Lek
Belönade mycket med kamprullen och hon kommer in riktigt fint med den och kampar vidare, DUKTIG FLICKA! Inet en gång att hon cirklade med den à la "MIN!"Skrattar
 
Ida
Fritt följ
Hon var jätteladdad! KUL! Lite hafs här och där men hon är glad och har fiiiiin attityd!
Läggande under gång
Här hade blondinen som vanligt "glömt" vad ligg var och hon envisades med att det var sättande under gång vi tränade! Försökte ett tag med lite baklängefot och lite bråk med jag kände att irritationen kom krypande så då la jag ner…jag tränar henne ju inte för tävling utan bara för aktivering, DET är något jag måste komma ihåg att påminna mig om!!!!
Fjärrdirrigering dumt att fortsätta med det här för nu hade hon ingen lust alls…jag får ta mig själv i örat och säga på skarpen till mig själv att "här gör vi minsann bara roliga grejer för det är bara i AKTIVERINGSSYFTE vi tränar lydnaden!!!" Nu när orken börjar komma tillbaka kanske jag skulle dra fram ett par agilityhinder istället…?
Ida kommer jag inte att tävla mer lydnad med eftersom hon inte håller för trean (och vidare), det spelar nog ingen roll hur vältränad hon än är, hon har sina begränsningar…

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s