Ett kort spår, lite lydnad & en massa kaffe

Idag var jag ledig så då träffade jag Ullis och Anna för ett litet spår till Gnista och sen platsliggning och lydnad på klubben.
 
Gnistas spår gick alldeles utmärkt och hon spårade riktigt fint, men det brukar hon ju så DET är ju ingen överraskning. Roligt var att hon aktivt jobbade vid apporten så jag fick en tydlig markering!
Spåret började med en raksträcka på ca 40 m parallellt med vägen. Eftersom jag ville ha sidopåsläpp med analys så la jag en godishög mitt för den punkt jag släppte på vid och sen godis i varje steg i ca 10 m innan jag la glesare, var annat steg och sen uppehåll för att sen bli tätare igen. Efter raksträckan gjorde jag vinkel till vänster, i denna la jag inget godis, godis igen ca 7 m efter vinkeln. Efter en raksträcka på ca 30 m vinklade jag höger och då med godis i varje steg genom hela vinkeln för ajj kunna jämföra. Vidare en raksträcka och ca 20 m in på den la jag en apport som jag trampade till innan jag fortsatte ca 10 m och där la jag en hög med godis som slut innan jag vinklade höger ut mot vägen.
Påsläpp – jag selade på och la henne på vägen medan jag fäste linan i selen, sen tog jag henne i selen och från gärdeskanten fick hon gå de ca 6 m fram till spåret där hon stannade, åt sitt godis, kollade av vänster och sen valde höger. Lugn och sansad var hon.
Spårarbete – lugnt och metodiskt med ett lagom drag i linan som jag släppte ut 4-7 m.
Vinklar – vänstervinkeln utan godis gick hon rakt fram i för att sen cirkla sig tillbaka i högervarv runt mig och när hon nådde spåret fortsatte hon. Högervinkeln med godis i gick hon som tåget mitt i spåret.
Apport – stannade och nosade där apporten låg, jag bromsade henne i linan och frågade vad hon hade där, hon tog upp apporten och sen la hon sig.
Avslut – den där godishögen jag lagt i slutet verkade vara borta när vi kom, det finns flera som tycker om Onsalakorv. Men hon tog vinkeln och fortsatte ca 10 m innan jag bröt spåret genom att berömma och ta fram korvpåsen och ha en liten belöningsstund. Det funkar ju det också.
 
Ida fick en prommis med Chaos och sen platsliggning med Yatzi och Chaos så hon fick göra något, som vanligt ligger hon tryggt och stabilt.
 
Avslutade med Gnista som fick en dos fritt följ och kryp.
Fritt följ – idag var hon lite gapig och gick in i bevakningar när jag plockade av henne bitrullen, men efter ett tag blev det bättre och hon gick ganska så bra.
Kryp – riktigt bra! Körde som min plan, långa svåra sträckor med böjar åt båda håll när hon följde godis och när jag stod tävlingsmässigt behövde hon bara krypa ett eller par steg innan tuben med laxpastej kom.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s