Sök & lydnad

Idag var det sök med Gnista igen och det är så kul att ha fått igång regelbunden träning! Jag kan lägga upp träningen mer långsiktigt och lägga in lättare och svårare pass. Idag var det hitta-övningar och fokus på transporter/skogslydnad. Eftersom jag la in lite tomslag förra gången, rutan är ganska tung och Gnistas kondis inte är vad den borde vara så blev det lite lättare idag.
 
Första skicket höger, jobbar sig bra ända ut till figg på djupet i hörnet. Matas med bocklingpastej på tub. Jag går ut i rutan och stannar ca 10 m från fig i framslag och säger att fig kan sluta mata, sen kallar jag på Gnista som kommer med en gång och sen transport in till stigen medan fig blir kvar och går till nästa lega. Bra transport och det känns som att hon tänker att har hon inte mig med sig så blir det inget skick på nästa sida…för korvbelöningarna är hon inte så sugen på även om hon tar en och annan.
Andra skicket vänster upp för berg, gick bra det också! Samma som ovan när jag hämtade henne. Någon gång drog hon ifrån på transporten tillbaka till stigen.
Tredje skicket höger, bra ut till fig. Samma som ovan på återtransport.
Fjärde skicket vänster, bra ut och jag börjar gå utåt framåt i rutan för att göra som tidigare skick, men upptäcker när jag kommer ut att Gnista fortfarande söker efter fig som satt under grön filt. Jag står still och låter henne jobba vidare, hon jobbar obekymrad om min närvaro vidare och finner fig! Okej transport tillbaka, drog före någon gång.
Femte skicket höger, bra ut. Fortsatte som tidigare med transport tillbaka och det gick riktigt bra!
Sjätte skicket vänster, jag sa till fig på skicket innan att gå fram i höjd med en stor sten och missade att säga att det skulle vara långt ut också…så när jag skickade vek Gnista av framåt innan stenen. Jag som trodde hon skulle gå till hjulspåren som fanns där och leta vatten ryade i men kom i nästa andetag på att figgen kanske fanns därGenerad, hon vände och kom tillbaka om än ganska så frågande. Jag skickade igen och då gick hon ut på andra sidan stenen och tog fig som satt strax bakom stenen. Det visade sig att hon varit typ 3 m från fig när jag brutit henne och ropat henne tillbaka…klantskalle till matte man är!
 
Framåt kvällen åkte jag till klubben och tränade lydnad. När vi kom dit och skulle gå en prommis kom en unghund "som bara ville…", jag la Gnista ner och gick emellan men han fortsatte bjäffsa på henne så när jag försökte köra bort honom tyckte Gnista hon ville hjälpa till och for efter. Så två sträck for iväg men inte så långt, Gnista vände och kom tillbaka till mig efter ett mycket kort "snack". Sen var slyngeln inte så "kartig" och efter att ha pratat en stund med matten m fl med Gnista i koppel så tordes han fram och när han kom och hälsade lite mer undergivet tyckte hon han skötte sig riktigt bra. Härligt att ha en balanserad hund som har ett bra språk!
 
Gnista
Platsliggning
Efter prommis la jag henne mitt på plan och hämtade grejor i bilen, hon låg bra!
Framåtsändande – saktagående
Först med en kamprulle i varje plankant, lina på och belönad med den rulle vi gick ifrån. Någon gång försökte hon ta fel men då ställde jag mig på linan.
Sen kopplade jag loss och hade en rulle bakom och en i fickan, belönade två gånger ur fickan sen fortsatte och den tredje gången fick hon ta den som låg bakom.
Framåtsåndande – galopp
Galopp mot musmatta med kamprulle utkastad bakom mig. Sju galoppsprång blir nog lagom att jobba på tror jag. Hon springer i alla fall fint fram till musmattan, Ska jobba lite mer med den men sen ska jag börja träna bort den.
Framåtsändande – framföring + galopp + saktagående
Bättre än väntat faktiskt! Ett stopp blir det i skiftet galopp-saktagående men sen fortsätter hon fint sakta. Nu körde jag inte så långt saktagående just i denna övning.
Kryp
Fortsätter mixa tävlingsmässigt och följa handen och det går bättre och bättre. Hon ställde sig bara upp en gång idag.
Skall
Startade med en stunds tystnad innan jag kommenderade "skall", hon fick skälla 15 gånger sen belönade jag. Körde det här ett par gånger.
Körde sen tystnad-skall-tystnad och belönade efter en stunds tystnad.
Avslutade med att belöna inledande tystnad .
 
Ida
Framåtsändande
Duktiga tanten skötte sig fint, hon har ju så fin riktning och saktagående så det är en fröjd att träna det här….även om det bara är som aktivering.
Fritt följ
Bra.
Fjärrdirrigering
Tekniskt sätt bra men hon var inte riktigt med på noterna…
 

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s