Lite lydnad & lite agility

Efter som jag jobbar halv sex till fyra så la jag mig en stund när jag kom hem, sen iväg till klubben för lite hundträning!
 
Gnista
Kryp
Började med det idag och det gick riktigt bra, men när hon ska följa handen så struntar hon i den och vill krypa snabbare, får nog ta och bromsa här så hon inte bara rinner iväg, för jag tror att det kan vara svårt att få ett stadigt och säkert kryp utan slarv i den farten. Körde även tävlingsmässigt och det gick helt okej, men hon hamnar framför fötterna på mig. Då stannar jag och hon får krypa tillbaka och så gör vi kanske en vänstersväng. En bra sak är i alla fall att hon inte reser sig bara någon gång.
Slät inkallning
Med kamprullen bakom, bra!
Inkallning med stå
En gång belönade jag ställandet och en gång fick hon fortsätta momentet ut, båda gick bra! Fin fart och snygga ställanden med fin stadga!
Inkallning med stå och ligg
Som vanligt att jag står på 1/2 sträckan (hela sträckan ca 75 m), ställer efter 1/4, belönade här första gången genom att hon fick springa och ta kamprullen bakom sig, andra gången fick hon stå kvar medan jag backade vidare sträckan ut, kallade in och la henne på 3/4, belönade här hennes jättesnygga läggande genom att hon fick springa och ta den utlagda kamprullen bakom.
Även här jättebra fart och sååååå snygga stopp, både i ställande och läggande! Nu gäller det att utöka avståndet mellan mig och stoppet, men det utökar vi successivt och det får INTE ske på beköstnad av hennes fina ställanden och lägganden!
Fritt följ
Okej, men tränger lite, det blev bättre när jag körde sakta marsch. Snygga stegförflyttningar.
Hopp-sitt-hopp
Tog vid där vi slutade förra passet. Ställde henne ca 4 m från hindret, gick till motsvarande ställe på andra sidan hindret, kommendetade "sitt" och när hon satt (i o f s ett långsamt sättande, men det får duga för nu), när hon hde rumpan i backen kastade jag kampdutten bakom henne. Upprepde några gånger och faktiskt blev sättandena lite snabbare. Testade sen att kommendera "hopp" istället för att kasta dutten och hon fick hoppa och ta den ur min hand istället, det gick jättebra det också! Upprepade och det gick finfint. Avslutade sen med att hon fick göra ett sättande och fick kastad dutt bakom igen. Duktig flicka, det är nog såhär jag får jobba med sättandena.
 
Ida
Fick en prommis och lite lek på plan innan vi gick upp på agilityplan och snyltade när kursen hade paus och hon var duktig, det är bara matten som är lite otydlig och inte planerar övningarna ordentligt Blinkar. JAG måste planera INNAN hur banan går och sen vara tydlig med min riktning eftersom den talar om för henne vaart hon ska.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s