Ischias & lydnad

Är det inte det ena så är det det andra eller både och…! Igår började jag linka och det var lika illa idag, stelnar till när jag sitter och sen hugger det bara till ibland när jag går. Nåväl, hundarna behöver få sitt i alla fall så ikväll åkte vi på öppen träningskväll på klubben. Tyvärr var jag sen eller de övriga tidiga för när jag kom vid halv sju var bara en ute och tränade. Eftersom mina hundar inte fått gjort nåt så fick de gå före den sociala biten…
 
Gnista u
Upptäkte innan jag skulle åka att allt träningsgodis var slut så det fick bli en näve torrfoder istället, till vissa saker nöjer hon sig med det men inte i alla moment. Något jag får ta med mig till framtida träningstillfällen!
Fritt följ – detaljer
Alltså stegförflyttningar, vändningar och ingångar. Fungerade mest bra men någon gång tappar hon fokus och blir bara stående. Det handlar inte om brister i bakdelskontroll utan snarare att det är lite jobbigt kanske. Det är i alla fall svårt att låta bli att tjata in henne, men jag försökerBlinkar. Vändningarna var bra men jag får hjälpa henne lite i avsluten så hon sätter sig lite tightare. Stegförflyttningarna är okej, men kan bli bättre. Första steget bakåt vill rumpan ut oavsett vilken fot jag startar backandet på, ska nog jobba på att ta det väldigt långsamt i starten just nu för att få rakheten från steg "ett". När hon väl kommit igång att backa så gör hon det mycket bra! Trängde mindre idag, började hon tränga drog jag ner tempot till ett saktagående för att sen öka när hon gick bra och jag tycker att det hjälpte, men vi får se….
Fritt följ – helhet
Ett längre fritt följ utan "trixande", långa raksträckor, någon slät halt, vänster- och högersvängar. Hon gick riktigt br och som sagt, trängde betydligt mindre och var tyst!
Framåtsändande – saktagående
Kamprulle bakom som vi gick ifrån men blev belönad med den kamprulle som jag hade hos mig i ryggfickan ett par gånger innan hon fick springa och ta den bakom. Körde inte så långa sträckor men det hon gick gick hon bra.
Framåtsändande – framföring+galopp+temposkifte
Framföring och skickade mot target (musmatta), här vill jag ha sju galoppsprång bestämde jag mig för idag (kom ihåg det!). Hon stannar vid musmattan och första gångerna belönade jag här, sen sa jag "sakta" och fick vänta lite medan hon funderade, sen fortsatte hon lite tveksamt med att gå något steg framåt, belönade här med att hon fick ta dutten bakom. Nästkommande gånger utökade jag saktagåendet med några steg upp till ca 7 m innan hon fick ta belöningen. Bara jobba på!
Kryp
Jag hade för tråkigt godis idag så när hon inte riktigt engagerade sig i uppgiften bröt jag efter ett försök.
Hopp-sitt-hopp
Började på samma sätt som igår, ställde henne på lagom avstånd från hindret, gick själv runt till andra sidan, sa "sitt" och belönade med kastad dutt då hon satt sig. Tycker sättandena går liiite snabbare även om de kan gå snabbare ändå. Provade med ett hopp-sitt men då tog det åter lite mer tid tills hon satt sig så då gick jag tillbaka till att ställa henne igen. Växlade mellan att kasta kamprullen och kommendera "hopp" så hon fick komma och ta den ur min hand.
Stegen
Nja, viljan att ta stegen är det verkligen inget fel på MEN hon slarvade på sista två trappstegen och var för snabb, jg vill nog att hon tar det lite lugnare och inte hafsar… Inget jag tog tag i idag men det måste göras, fast det får bli en dag då jag har bättre godis!
 
Ida
Fick en prommis och leka lite med kongen bara, men hon är nöjd med det också.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s