Klantiga matten & duktiga Gnista

Hade timmar idag också och det känns att jag börjar bli piggare för nu sover jag inte bort hela långrasten utan kommer faktiskt iväg och ut med hundarna. Skönt! Det blev alltså en sväng till klubben idag också…
 
Gnista
Framåtsändande
Började med saktagående ett par gånger då jag varvade med att belöna med kampdutten hos mig och den som låg bakom oss. Riktigt bra gick det! Sen la jag ut en target och körde galoppen mot och sen att hon fick göra tempoväxling och några steg. Det gick också bra, jag säger "sakta" efter sju galoppsprång. Tyvärr var gräset lite för långt så targeten var svår att se både för Gnista och mig, inte riktigt det ultimata i nuläge. Första gångerna gick det bra och jag skulle ju ha nöjt mig med två eller max tre gånger för sen började det gå tokigt…Gnista började sakta av efter bara halva vägen och sen sprang hon och tog dutten bakom på eget bevåg…iiiinte bra! Men som sagt, det var jag som var klantig i upplägget så det är mitt fel.
Anteckning för nästa tillfälle är att bara köra galoppen så många gånger att hon ligger på topp, dvs max 4 gånger men hellst färre…!
Fritt följ
Lite tränger hon (speciellt i början) men annars riktigt, riktigt bra!
Kryp
Blandade som vanligt följa handen och tävlingsmässigt och det gick kanon! Det var bara i en högersväng hon lyfte lite annars kryper hon lågt och fint oavsett om det är raksträckor, svängar eller halter. Det kändes bra och hon trängde inte heller!
Läggande under gång
Lite snabbare kan hon allt lägga sig kan jag tycka men ganska okej var det. Belönade med godis medan hon låg då jag gått tillbaka och nästa gång genom att hon fick ta bitrullen som låg bakom henne. Kanske ska jag jobba lite med grej bakom så kanske läggandena blir lite snabbare. Nu var det ju inget dåligt läggandet utan mest jag som är riktigt kräsen i mina moment…fast strävar man efter 12:or så gör man Blinkar.
 
Ida
Framåtsändande
Som aktiveringsövning men det gick bra, lite långsam var hon idag i både galopp och saktagående men fiiiiin riktning har hon och går spikrakt!
 
Till kvällen åkte jag en sväng till skogen och gick prommis där, skönare att kunna gå med dem lösa där än på stan i koppel. Innan vi åkte hem fick Gnista ett uppletande också. En korridor på 10 x 50 m och fem föremål, 2 på djupet, 2 mitten och ett nära (plånbok, handske, brandslang, hockeypuck, aluminiumrör). Skogesterräng.
När jag tog Gnista ur bilens bagage låg kopplet i framsätet, tänkte allt för optimistiskt att jag kunde ta henne under fritt följ fram till rutkanten. La henne när hon hoppat ut och medan jag laddade västen med korv och kamprullar, men sen när jag sa det magiska ordet "här" så verkade Gnista höra ordet "leta" så hon drog de 20 m fram till rutan och satte igång jobbet. Ja, ja, är matten klantig så är hon…för jag vet att jag inte får tillbaka henne när hon dragit på jobb, är man en arbetsmaskin så är man Himlar med ögonen. Men när hon kom med grejen (handske på djupet) och gjorde en fin ingång fick hon ingen belöning utan fick gå ut igen. Nästa föremål (plånbok nära) började hon jobba på direkt jag skickat, bra in och avlämnande vid sidan. Tredje föremålet var också på djupet (brandslang), den släppte hon ett par gånger när hon var ca 5 m från mig, hon verkade få något annat i näsan, men efter lite uppmaning kom hon in med den och lämnade av vid sidan. Fjärde var pucken, ganska nära, den fick hon jobba lite för, var ut på djupet en sväng men nästa gång hon gick ut så tog hon den. Hon kommer inte och söker stöd hos mig när hon kommer tillbaka utan bara börjar om att jobba utåt. Sista föremålet var aluminiumröret och det brukar vara lite svårt, det var det idag också men hon ger sig inte utan jobbar vidare och det lönade sig för efter ett tag hittade hon det. Bra ingång med det! Belönade med kamp från och med tredje föremålet.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s