Kedjor & intensitetsnivåer

 

Så har jag kommit med på lägre sök här i Flen den 26 september, jag hoppas innerligt att Gnista låter bli att löpa innan dess men det kan komma när som helst så vi får se hur det blir…sen hoppas jag också innerligt att jag till dess fått till någon slags balans i lydnaden så att fröken klarar av att knipa igen och inte vara så gapig.

 

Idag har Ida fått gå fritt följ igen och hon gör det riktigt bra känns det som, tränger lite men det är hennes förmåga att hänga med och ha fint flyt i svängarna som jag är ute efter. Riktigt pigg och glad var hon!

Inkallning med stå och ligg hade hon lite dåligt tempo i och läggandena var inte bra eftersom hon satte sig och nästan behövde dk för att lägga sig.

 

Gnista jobbade jag inte bara med kedjor med, har läst på lite och där rekommenderades inte att kedja hela lägre-lydnaden utan att kanske kedja bara de sista momenten. Det låter vettigt, för ser man på inkallning+kryp+apportering+hopp så kan de passa ganska bra att sätta samman. Körde inte hela kedjan idag utan körde dem två och två, sen ut till plankanten och belöna där. Det låter en del, men då får man inte jobba och får man inte jobba så kan det inte bli någon belöning…det gäller ”bara” att få henne att förstå det…

Jobbade sen en del med intensitetsnivåer, har i min iver att få bra fart och energi i alla moment kanske dragit på lite mycket. Så idag jobbade jag såhär…

Kryp – lägga ner henne, lämna henne, gå tillbaka, godbit, lämna, tillbaka, godbit, lämna, tillbaka, kryp, godbit, avslut.

Apportering – sätta henne vid min sida, jag lägger ut apporten ca 15 m bort, jag går tillbaka och ställer upp, godbit, lämnar henne några steg, tillbaka, godbit, står och väntar, godbit, står och väntar, godbit, apport, ingång, avlämnande, gå av plan till belöningsplats och belöna med kamp. Belönade jag med godbit här kom hon inte in lika bra, hon tenderade stanna och rulla den några meter ifrån mig, men med kampbelöning kom hon bra utan att rulla den. Tar kampen vid plankanten så att hon inte förväntar sig belöning på plan direkt efter avlämnande.

Hoppsätta henne för återhopp, gå till andra sidan hindret, vänta, gå tillbaka och ge en godbit, lämna, vänta, gå tillbaka och ge godbit, vänta länge, hopp, ingång, gå till plankanten och belöna med godis eller kamp där.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s