Söndagssök

11.00 var det då sök vid Öja och idag var det NIO hundar som skulle tränas. Jättekul! Vi fundrade om gruppen skulle delas på två men det blev helgrupp, det går ju undan när man har figuranter och stigchef samt att man i lugn och ro kan värma upp före och gå ner en stund efter sitt sökpass.

Gnista fick gå som 3:e hund och jag ville främst jobba på att hon ska gå framslag när jag skickar tomt, men också lite tävlingsmässigt med markering och kopplade påvis, samt en dold i soptunna. Jag fick faktiskt med alltihopa och det gick riktigt bra! Okej, att få henne att tänka framslag när det är tomt kräver betydligt mer träning innan hon riktigt förstår vad jag vill, så matte får ta på sej ”snabb-bena” ;).

Första skicket – Till vänster, litet startskall, bra ut, bra markering med egen rulle, bra in, släppte rullen lite tidigt men jag lät det passera. Kopplat påvis och på det var hon bara så duktig! Även om jag aldrig lagt mig i hur hon går ut på påviset utan bara hängt på när hon dragit så var det som att hon låg på men så fort det blev lite drag så bromsade hon sig utan att släppa blicken från ”målet”. Ett väldigt behagligt påvis blev det i alla fall så det kan hon få fortsätta med :). Framme hos fig fick hon lägga sig ca 1,5 m från honom, jag sa ”figurant fram”, han klev fram och jag sa ”varsågod” och Gnista fick gå fram och äta godis en stund. Sen samlade vi ihop oss för transport tillbaka till stigen som gick bra, ett par gånger drog hon lite före men då stannade jag eller backade några meter. Jag tycker att det funkar riktigt bra och att hon förstått att ”man går TILLSAMMANS med matten för att få gå på nästa skick”.

Andra skicket – Höger, tyst, bra ut, bra markering, kom in ända fram till mig med rullen i munnen. Återigen kopplat påvis och samma ritual som vid första figgen, lika trevligt och bra påvis denna gång. Skickade sen fram figg till soptunnan längre fram i rutan medan Gnista och jag transporterade oss in till stigen, det gick helt okej.

Tredje skicket – Till vänster, tomt. Bra ut men jobbar sig bakåt mot gamla legan, jag springer som en gasell (kanske inte…) framåt och utåt i rutan, är tyst så långt jag törs, vill ju att hon ska få söka så länge som möjligt men inte hinna in till stigen. Ropar sen och tar emot i det tänkta framslaget, belöningsstund hos mig. Transport in till stigen går bra.

Fjärde skicket – Till höger. Skickar mot tunnan som ligger på ca 25 m, Gnista går ett varv runt när hon kommer fram, tar rullen och kommer med den bra. Jag håller Gnista i halsbandet och ropar till fig att öppna luckan och belöna direkt då jag skickar på löst påvis. Det går såklart bra. Bra transport in.

Femte skicket – Till vänster, tomt. Samma som ovan. Bra!

Tillbaka från femte skicket tar jag bort Gnista genom att koppla upp henne och gå tillbaka på stigen så hon inte ser att de lägger ut en fig på vänster sida. Jag vill att fig ska ligga ute redan innan jag skickar på sjätte slaget som är tomt.

Sjätte skicket – Till höger, tomt. Samma som ovan, Bra, men matten var bra svettig och högröd i ansiktet här, skyller på den fuktiga och lite tryckande luften ;).

Sjunde skicket – Maten började kanske bli lite ”oskärpt” här och lyckades inte få fram att jag ville ha hittaövning…eller också skulle jag kanske tagit av Gnista rullen så att hon inte kunde ta den… Nåväl, Gnista fick sin belöning och över henne vilar inga sorger <3.

Efter det här passet känns söket väldigt bra och det ska bli KUL att tävla för att se hur vi står…bara nu inte löpet drar igång nu när Ida börjat.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s