Ett par timmar på förmiddagen…

…var jag ledig idag och då passade jag på att åka till klubben för härliga prommisar runt gärdena och sen lite lydnadsträning med Gnista innan det var dax att åka tillbaka till jobbet igen.

Ida är nog i höglöp för hon lyssnar inte och ger sig gärna iväg på lite utflykter, så koppel på!

Gnista är ganska vimsig och tycker det är jobbigt att koncentrera sig, men vi tragglar på i alla fall.

Uthållighet – Tränar vi genom att sätta samma momenten i lydnadsklass I och det går ganska bra, men hoppet….varför måste hon skälla? Väntar jag ganska länge innan jag säger kommandot är hon i alla fall tyst ibland. Sen tränar jag på tok för länge!!! Äggklocka ska med nästa gång och sen ska vi köra igenom EN gång och sen får hon paus i bilen…ska i alla fall prova så!

Linförighet/fritt följ – Ibland lite oengagerat och ibland riktigt bra, gick ganska långa program utan så mycket halter, jobbade mer på flytet i svängarna. Som sagt, när hon går bra så går hon riktigt bra och när hon inte går bra så ser hon vansinnigt oengagerad ut och även om hon hänger med så vill jag absolut inte att det ska se ut så!

Läggande under gång – Hon lägger sig okej tror jag, MEN jag tror att hon kan snabbbare och då vill jag ha snabbare ligg. Svårt att se när man går tävlingsmässigt utan att ha koll på vare sig hastighet eller tekniken.

Inkallning – Okej, varken mer eller mindre.

Ställande under gång – Det gör hon riktigt BRA! Man kan ju undra om hon har läst nån artikel om ”hopp-stå” för det är nästan det hon gör utan att jag medvetet tränat något sånt! Tvärnit med riktigt bra stadga. 🙂

Återhopp – Ja, det var ju skönsången då…men som jag skrev ovan så minskar/försvinner den när jag väntar ganska länge innan jag kommenderar ”hopp”. Bara att klura vidare…

Kryp – Körde jag enskilt och mot kamprulle som förra träningstillfället. Sätter Gnista vid min sida, kastar kamprullen ca 2 m framför oss, kommenderar ”ligg”, när hon ligger med kontakt ”klick”+hon får ta rullen. Här märker jag att hon taggas väldigt mycket av rullen för hon bara smäller i backen på ”ligg” och sen dröjer det en stund innan hon tar kontakt. Senare när jag försökte ta några steg rinner hon bara iväg och hade jag inte haft koppel på så hade hon snott den på eget bevåg. Så det är nog viktigt att jag till största del belönar att hon ligger stilla med bibehållen kontakt och sen att det bara någon gång ibland blir att vi går framåt, men fortfarande är det halter med bibehållen kontakt som belönas. Testar vidare så får jag se vad det blir av det hela. Läste Canis-Mortens blogg och blev påmind att räkna…så räkna ska vi göra…:)

http://hundetrening.blogspot.com/2010/09/det-er-bare-telle.html

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s