Target

Ledig dag idag, men det blev inte riktigt så mycket lydnadsträning som jag tänkt mig. Hade lite pyssel att göra på klubben och sen var det skönt att bara gå prommisar i solen och värmen, bäst att passa på medan det är så!

Gnista fick sig i alla fall ett pass lydnad och det var nog lite mer ljud idag under fria följet :S, i alla fall till en början men sen tystnade hon. Började och avslutade med hopp mot target och däremellan körde jag flera moment på raken då jag blandade fritt följ, ställande under gång, inkallning och läggande under gång innan vi gick av plan och hon fick belöning.

Hopp mot target – Visst är Gnista körd mot target tidigare men jag har inte använt det så mycket i hoppet eftersom jag inte ansett att de har behövts, har belönat med att kasta kamprullen över hindret. Nu har det ju dock visat sig att hon laddar för mycket på hoppet så att det blir rejäla startskall från båda håll som jag inte riktigt fått ordning på. Då är det bara att tänka om och tänka nytt, alltså fram med tramptargeten! Började med att först bara köra tramptarget och det gick bra. Tog den bort alla plankor utom tre på hopphindret och sen la jag den ca 3 m från hindret, tog med Gnista till andra sidan och lät henne gå när jag släppte halsbandet. Det gick också bra. Körde så en stund och efter ett par gånger började hon slarva/tänka själv och klev inte på targeten utan la sig brevid/stannade brevid/satte sig/osv. Jag min klanta klickade ju fel ett par gånger i början innan jg tog mej själv i örat och förmanade att det BARA är tass på target som är värt ett klick! När jag skärpte mig så insåg hon ganska snabbt vad det var hon skulle göra. (Kul att se hur fina skiften hon har mellan stå-sitt-ligg i alla fall :)). Jag tycker att det funkar bra och hon var faktiskt riktigt tyst och startskallen uteblev, även när hon på andra sidan inte riktigt verkade förstå vad jag ville och bjöd beteenden var hon tyst. Belönade efter klicket med kamplek hos mig.

Fritt följ – Lite ljud i början men efter ett tag så tystnade hon. Skapligt.

Läggande under gång -Bättre fart idag. Efter en paus så tappade hon helt plötsligt bort läggandena så då gick jag tillbaka till baklängesfot och då la hon sig bra. Inget att hänga upp sig på tror jag.

Inkallning – Kvarsittandet känns väldigt stablit, hyfsad fart och idag hade hon riktigt bra ingångar.

Ställande under gång – Hon är så söt när hon kör sina hopp-stå, det gör hon inte riktigt varje gång men ganska ofta. Fin stadga i ståendet.

Om annasjyckar

Varför hundblogga? Det här är min träningsjournal, jag kan gå tillbaka & kolla vad jag gjort & hur jag tänkt. Mina vänner kan hålla koll på mig och skulle någon inspireras eller få idéer av det jag skriver så blir jag bara glad! :D Hundnörd ut i fingerspetsarna där hund på längden, bredden & tvären upptar en stor del av mitt liv. Har tränat många olika saker och tycker att det är kul att lära mig nytt. :)
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s